Ajankohtaista

Muista ilmoittautua Luonnontuotepäiville!


31.10.2018

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät pidetään 22.-.23.11.2018 Turussa. Luonnontuotealan perinteisessä tapahtumassa tarkastellaan tällä kertaa erityisesti luonnontuotealaa osana ruokasektoria. Monipuolisen seminaariosuuden teemoja ovat alan ajankohtaisasiat, toimitusketjut luonnosta jalostukseen ja kauppaan, kuluttajalähtöinen tuotekehitys, luonnontuotteiden tuoma lisäarvo sekä ruokaelämykset ja -matkailu. Retkeilypäivänä tutustumme Varsinais-Suomen luonnontuotealan yritystoimintaan ja koulutukseen. Lisäksi 22.11.2018 illalla järjestetään yhteinen seminaaripäivällinen oheisohjelmineen. Luonnontuotepäivät on suunnattu luontoalan ja ruokasektorin yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille.

 

Paikka: Virastotalon auditorio, Itsenäisyydenaukio 2, 20800 Turku.

Ilmoittautuminen 15.11.2018 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Tapahtuman hinnat ja lisätietoa löytyy ilmoittautumislomakkeelta. Huomioithan, paikat tapahtumaan täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Luonnontuotepäivien ohjelma:

Seminaari torstaina 22.11.2018

 

Klo 9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Klo 9.30 Luonnontuotepäivien avaus, Esa Wrang, ohjelmajohtaja, Food from Finland, Business Finland

 

Teema 1 Luonnontuotealan ja ruokasektorin ajankohtaisasiat

Klo 9.45 Ajankohtaista luonnontuotealalla, Anne Ristioja, toimialapäällikkö, Lapin ELY-keskus

Klo 10.00 Luonnontuoteala osana ruokasektoria, Päivi Töyli, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus, Ruokasektorin koordinaatiohanke

Klo 10.15 Uudistuksia luonnontuotealan ammatillisessa koulutuksessa, Juha Rutanen, toiminnanjohtaja, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

 

Klo 10.30 Tauko

 

Teema 2 Toimitusketjut luonnosta jalostukseen ja kauppaan

Klo 10.40 Tukun ja paikallisten pientuottajien yhteistyö, Etta Tuokkola, tuotepäällikkö, HoReCa-tukku Kespro

Klo 11.00 Villiyrttejä ammattikeittiöihin, juomateollisuuteen ja elintarvikejalostajille, kokemuksia Uudeltamaalta, Siiri Mäkelä, projektipäällikkö, Suomen 4H-liitto ry ja Anikó Lehtinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu, Ruokaa luonnosta -hanke

Klo 11.25 Miten raaka-aineiden toimitushaasteita ratkotaan? Pasi Kuronen, markkinointipäällikkö, keittiömestari, Mimis Kotipellon puutarha

Klo 11.45 Jakamistaloudesta uusia ratkaisuja liiketoimintaan, Leena Erälinna, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus

Keskustelua

 

Klo 12.10 Lounas ja tutustuminen esittelypöytiin

 

Teema 3 Kuluttajalähtöisyys tuotekehityksessä

Klo 13.20 Ruokaelämyskeskus Flavoria – kuluttajat kehityksen keskiössä, Laura Forsman, tutkimus- ja konseptointipäällikkö, Turun yliopisto

Klo 13.45 Metsäsienten aistinvaraiset ominaisuudet, Heikki Aisala, tohtorikoulutettava, Turun yliopisto

Klo 14.10 Kerkkäglögi - tuotekehityskokemuksia, Saska Tuomasjukka, toimitusjohtaja, Lapin Maria Oy

Keskustelua

 

Klo 14.40 Iltapäiväkahvit ja tutustuminen esittelypöytiin

 

Teema 4 Ruokaelämykset, luonnontuotteista lisäarvoa palveluihin

Klo 15.20 Teijon kansallispuiston luontoruokapaketit matkailijoille, Krista Gustafsson, toimitusjohtaja, Ruukkimatkailu Oy

Klo 15.40 Artesaaniruokaa, Margot Wikström, ruoka-artesaani, puheenjohtaja, Suomen Artesaaniruoka ry

Klo 16.00 Luonnontuotteista uniikkeja tuote- ja matkailukokemuksia, Susanna Kankare, toimitusjohtaja, Ägräs Distillery Oy

 

Klo 16.30 Keskustelua ja päivän yhteenveto

Klo 16.50 Seminaariosuus päättyy

 

Klo 19.00 Luonnontuotteilla räätälöity päivällinen, Aitiopaikka-sali, Valtion Virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2

Tervetulomalja, alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi, ohjelmaa

 

Retkeily perjantaina 23.11.2018

 

Klo 8.00 Kokoontuminen retkeilylle, Scandic Turku, Eerikinkatu 30

Klo 8.15 Lähtö kokoontumispaikalta (bussikuljetus)

 

Teema 5 Luonnontuotealan yrittäjyyttä ja koulutusta Varsinais-Suomessa

Klo 8.30 Oy Roberts Ab: esittely Inkilänkatu 3, Turku, https://www.roberts.fi/fi/

 

Klo 9.30 Ajomatka seuraavaan kohteeseen

Klo 10.20 Fuengicon Oy / Donna Taponero: esittely Irene ja Juha Taponen, Heikolantie 1, Marttila, http://www.donnataponero.com/

 

Klo 11.15 Ajomatka seuraavaan kohteeseen

Klo 12.15 Tuorlan Majatalo ja Lähiruokapuoti: lounas ja ostosmahdollisuus Marja Vaiste, Tuorlantie 1E, Piikkiö (Kaarina), https://www.tuorlanmajatalo.fi/

 

Klo 13.15 Siirtyminen seuraavaan kohteeseen

Klo 13.20 Ammattiopisto Livia, Maaseutuopisto Tuorla: luonnontuotealan koulutus, Taina Kummunsalo, Tuorlantie 1, Piikkiö (Kaarina) http://www.livia.fi/fi/opistot/maaseutuopisto-tuorla

 

Klo 14.20 Lähtö paluumatkalle

Klo 14.45 Saapuminen Turun rautatieasemalle


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi