Ajankohtaista

Mustikan ja tyrnin lehdistä säilöntäaine makkaralle


12.06.2018

Luonnonvarakeskuksen Susmeatpro-hankkeessa selvisi, että tyrnin tai mustikan lehdistä paineistetulla vesiuutolla irrotettu aines selkeästi suojaa lihatuotteita haitallisilta hapettumisreaktioilta. Luken johtava tutkija Pirjo Mattila kertoo, että tutkimuksessa testattiin marjojen lehtien lisäksi villiyrttejä, rikkaruohoja ja metsäteollisuuden sivuvirtoja, kuten puunkuori- ja oksauutteita. Tulokset ovat lupaavia, mutta Mattila huomauttaa, että haasteita on vielä, kuten lupamenettelyt ja makutekijät.

 

Tutkimukset kuitenkin osoittivat, että broilerisuikaleiden marinadiin ja makkaramassaan lisättyinä kasviaineet pystyivät selkeästi estämään ja hidastamaan lihatuotteiden rasvojen hapettumista. Antioksidatiivisuuden lisäksi marjojen lehtiuutteet ovat osoittautuneet laboratoriokokeissa myös antimikrobisiksi useille eri pilaaja- ja ruokamyrkytysbakteereille. Lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan siitä, miten antimikrobisuus toimii lihatuotteessa.

 

Lähde

Luonnonvarakeskus

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi