Ajankohtaista

Uusia prosessiteknologioita marjojen hyödyntämiseen


17.05.2017

FM Leenamaija Mäkilä tutki elintarvikekehityksen alan väitöskirjatyössään, miten erilaiset mehunpuristusteknologiat ja varastointi vaikuttavat mustaherukkamehujen koostumukseen sekä niiden kemialliseen ja aistittavaan laatuun. Mäkilä kehitti myös uusia välipalatuotekonsepteja hyödyntäen marjojen puristuksesta ylijäävää puristekakkua.

 

Tutkimusaineistoa voidaan hyödyntää esim. kehitettäessä uusia korkealaatuisia marjatuotteita. Mäkilän konseptin avulla saadaan hyötykäyttöön myös sellaisia marjan ravitsemuksellisesti merkittäviä osia, jotka tavallisesti joutuvat jätteisiin.

 

Linkki väitöstutkimukseen http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-6808-4

 

Lähde

Turun yliopiston tiedote 4.5.2017


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

 
MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi