Ajankohtaista

Villiruokafestarit 18.8. Ilomantsissa


01.08.2018

Vaara-Karjalan Leader ry:n organisoimat Villiruokafestarit järjestetään toistamiseen 18.8.2018 Ilomantsissa. Tapahtumapaikka on tällä kertaa Ilomantsin Senioripuisto lähialueineen. Tapahtuma on kerännyt paljon mielenkiintoa jo etukäteen ja tapahtumajärjestäjä voi jatkossa enää ottaa tapahtumaan mukaan sellaisia pop up – ravintolan pitäjiä, jotka osallistuvat tapahtumaan omalla teltalla ja kalustolla. Tapahtumajärjestäjän varaamat seitsemän isoa tapahtumatelttaa ovat jo varattu täyteen erilaisille villiruokaa valmistaville pop up-ravintoloille.

 

Tapahtumapäivänä on avoinna myös villiyrttineuvoja Toini Kumpulaisen koostama sieninäyttely. Lisäksi yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan mm. äänestämällä tapahtuman parhaan ravintolan ja ruoka-annoksen. Villiruokafestarit järjestetään saman aikaisesti Ilomantissa pidettävien Karhufestivaalien kanssa. Tapahtuman saaman suuren mielenkiinnon vuoksi tapahtuman järjestäjä toivoo, että festareille ryhmämatkoja suunnittelevat ottaisivat tapahtuman järjestäjään yhteyttä etukäteen. Edellisenä kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi muutaman tunnin aikana noin 1 500 kävijää ja pop up – ravintoloiden anti myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

 

Villiruokafestarit ovat osa Vaara-Karjalan Leader ry:n hallinnoimaa Pure power- hanketta, jonka tavoitteena on käynnistää kansainvälinen yhteistyö villiruokaan liittyen. Kansainvälisiä yhteistyöneuvotteluja käydään tällä hetkellä mm. Liettuan, Latvian, Irlannin ja Skotlannin Leader-ryhmien kanssa. Tavoitteena kansainvälisessä hankkeessa on vaihtaa oppia ja osaamista villiruoan hyödyntämiseen liittyen niin yritystoiminnassa kuin muussa vapaa-ajan toiminnassa.

 

Lähde ja lisätietoja tapahtumasta

Hannele Pyykkö p. 040-1044 905 tai Mira Vihonen p. 040 -1044 906


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi