aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 2/2018


 

Viileys ja sateet vaikuttivat marjojen ja sienten ostomääriin

Arktiset Aromit ry:n jäsenilleen teettämän kyselyn mukaan kylmä ja sateinen kesä ja myöhäinen kypsyminen heijastuivat metsämarjojen ja sienten ostomääriin viime vuonna.

Lue lisää.. 

 

Seminaari luomukeruusta Lahdessa

Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari 7.2.2018 luonnontuote-, metsä- ja elintarvikealan toimijoille. Ilmoittautumisaikaa 31.1. saakka! Huom! Mahdollista seurata myös netin kautta sekä jälkinauhoitteena.

Lue lisää..

 

Havupuiden kuoresta vaihtoehto myrkyllisille fenoliyhdisteille

SusBinders-projektissa kehitetään polyfenolien uuttoprosessille teollista tuotantomenetelmää, jonka avulla voidaan mm. luoda havupuiden kuoren tanniinista vaihtoehto liimojen myrkyllisille fenoliyhdisteille.

Lue lisää..

 

Luontaistuotteilla ja lääkkeillä voi olla yhteisvaikutuksia

Itä-Suomen yliopistossa tarkastettava proviisori Kaisa Salmisen väitöstutkimus osoitti, että kasvien alkaloidiyhdisteet estävät useiden lääkeaineiden aineenvaihduntaan osallistuvien entsyymien toimintaa.

Lue lisää..

Raportti luontomatkailualan kehittämisestä

Uudet keinot metsä- ja vesialueiden kestävän virkistys- ja matkailukäytön kehittämiseksi ja turvaamiseksi (VirKein) -hankkeen loppuraportissa kerrotaan, että luontoon perustuvissa matkailu- ja virkistyspalveluissa on merkittäviä kehittämismahdollisuuksia.

Lue lisää..

 

 

Villiruokahankkeen loppuseminaari ja työpaja 15.-16.2.

Kuusamotalolla puhutaan elintarvikesektorin ja ruokamatkailun tulevaisuudesta.

Lue lisää..

 

Opintomatka Unkariin

Luonnosta lautaselle -hanke järjestää luonnontuoteaiheisen opintomatkan Budapestin seudulle 24.-27.4.2018. Matka on suunnattu keskisuomalaisille maaseutualueilla toimiville luonnontuotteiden alkutuotannon ja jalostuksen alalla toimiville yrityksille sekä muille toimijoille, kuten luonnontuotteiden poimijoille.

Lue lisää..


Tapahtumavinkkejä

Ruokaa luonnosta työpajat 30.1. Vihti ja 1.2. Sipoo

Työpajat ovat tarkoitettu kaikille uusimaalaisille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään paikallista villiyrttitoimintaa.

Lue lisää..

Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari ja luomufoorumi 7.-8.2. Lahti

Seminaari sekä työpajoja ja verkottumismahdollisuuksia.

Lue lisää..

Villiruokaseminaari Espoossa 14.2.

Ruokaa luonnosta -hankkeen seminaari.

Lue lisää..

Villiruokahankkeen loppuseminaari 15.2. Kuusamo

Seminaari aiheesta elintarvikesektorin ja ruokamatkailun tulevaisuuden näkymät.

Lue lisää..

Maaseutumatkailuseminaari 20.-22.3. Asikkala

Valtakunnallinen maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaari.

Lue lisää..

Artesaaniruuan SM-kilpailu 21.3.-23.3. Raasepori

Artesaaniruuassa merkittävässä osassa ovat paikalliset raaka-aineet sekä tunnettu alkuperä.

Lue lisää..

Opintomatka Unkariin

Luonnosta lautaselle -hanke järjestää luonnontuoteaiheisen opintomatkan Budapestin seudulle 24.-27.4.2018.

Lue lisää..

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA-hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›