aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 9/2018


 

Elinkeinoa luonnonkasveista

Suokasveista uusia elinkeinomahdollisuuksia (SUOKAS) -hankkeessa kartoitettiin kosteikkokasvien kaupallista käyttöä Suomessa ja ulkomailla sekä arvioitiin niiden hyödyntämismahdollisuuksia tutkimustiedon ja lainsäädännön valossa Suomessa.

Lue lisää..

 

 

Katsaus puuvesiin

LUMO-INKA – Luonnontuotteista uutta liiketoimintaa -hankkeen raportti kokoaa yhteen puuvesiä käsitteleviä julkaisuja sekä antaa yleiskuvan erityisesti koivu- ja vaahteramahlaa raaka-aineenaan käyttävien yritysten sekä niiden tuotteiden kilpailutilanteesta.

Lue lisää..

Järjestöt vaativat luontoinfran ylläpitoon lisää resursseja

Metsähallituksen Luontopalveluille valtion budjetista osoitettu perusmääräraha on pysynyt jo pitkään samalla tasolla vaikka Luontopalvelujen hoitamien kohteiden määrä ja käyntimäärät erityisesti kansallispuistoihin ovat lisääntyneet. Järjestöt vaativat, että Luontopalveluille taataan riittävät resurssit kohteiden ylläpitoon.

Lue lisää..

 

Nuoria luonnontuotealalle

Aitoluonto.fi -sivuilla on julkaistu uusi nuorisotoiminnan aktivoimisen hyvä käytäntö. Luonnontuoteala on mielenkiintoinen ja trendikäs ala, jonka saralla 13-28 -vuotias nuori voi perustaa  esimerkiksi oman 4H-yrityksen.

Lue lisää..

Tapahtumavinkkejä

Metsän Aarteet -tapahtuma 20.5. Rovaniemi

Ohjelmassa on mahlaan, pettuun ja pihkaan liittyviä savottoja.

Lue lisää..

Mikrolisäykseen liittyvät tila- ja laitevaatimukset 21.5. Kajaani

Kantri-Inno -hankkeen koulutuksessa tavoitteena on

opettaa kainuulaisille puutarha-alan yrittäjille ja puutarhureille, alaa opiskeleville sekä muille asiasta kiinnostuneille mikrolisäyksen perusteet niin teoriassa kuin käytännön tasolla.

Lue lisää..

Outdoors Finlandin päätösseminaari 23.5. Hki

Päätösseminaarin teemoja: Millaisia ovat tulevaisuuden luontomatkailijan tarpeet; miten matkailukohde voi hallita paisuvaa digitaalista informaatiota ja nostaa asiakkaan digitaalisen informaatiotulvan keskiöön sekä miten kehittää maailmanluokan maastopyöräilykohde.

Lue lisää..

Yrttipoimijakoulutusta ja pettutyöpaja K-S:ssa

Luola-hanke järjestää touko-kesäkuun aikana luonnontuotteisiin liittyviä tapahtumia Keski-Suomen alueella.

Lue lisää..

Yrttineuvojakoulutus 4.-8.6. Ruokolahti

Yrttineuvojakoulutuksen hyväksytysti suorittanut saa neuvojakortin ja pätevyyden kouluttaa kauppayrttipoimijoita tunnistamissaan lajeissa.

Lue lisää..

Ruokainnovaatiot 6.6. Sodankylä

Tilaisuudessa kuullaan mm. miten Maaseutuklusteri pystyy tukemaan elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja muiden toimijoiden välistä yhteistyötä.

Lue lisää..

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA-hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›Pysythän uutiskirjeemme tilaajana!

Olet AITOLUONTO-uutiskirjeen tilaaja. Päivitämme viestintäämme EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) edellyttämään muotoon. Jos et halua jatkossa uutiskirjeitämme ja tietoja alan tapahtumista suoraan sähköpostiisi, niin voit perua tilauksesi klikkaamalla uutiskirjeessä kohtaa "Poistu postituslistalta". Jatkaaksesi tilaustasi sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Toivomme, että pysyt tilaajanamme.

Terveisin, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry