aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 9/19


Kuva Frantsilan Luomuyrttitila

Vuoden luontoyritys 2019 Frantsilan Luomuyrttitila

"Järjestyksessään ensimmäiseksi Vuoden luontoyritys tunnustuksen saajaksi nimettiin Frantsilan Luomuyrttitila. Yritys on omalla toiminnallaan ja alaa kehittävällä otteella ollut merkittävä suunnannäyttäjä muille alan toimijoille", kertoo Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n toimikunta Vuoden luontoyritys valinnastaan.

Lue lisää...

Kuva Yrttipaja

Vuoden luonnontuotetoimija 2019 Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy

Kautta aikojen ensimmäiseksi Vuoden luonnontuotetoimija tunnustuksen saajaksi nimettiin Petri Koivisto (Nordic Herbs Oy). ”Koivisto on toiminut ansiokkaasti paitsi oman yrityksensä, myös koko luonnontuotealan kehittäjänä. Hänen aktiivisuutensa ja alan kasvuun suuntautunut toimintansa sekä arvostuksensa yhteistyötä kohtaan on esimerkillistä”, näin Suomen luontoyrittäjyysverkoston toimikunta ja Arktiset Aromit ry:n nimeämä edustaja kertovat Vuoden luonnontuotetoimija valinnastaan.

Lue lisää...

Kuva Tuomo Seppänen

Kunniakirja Matti Veijolalle nokkosen tuotannon kehittämistyöstä

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry antoi tunnustusta Matti Veijolalle (Ärmätti Oy) antamalla hänelle 6.11.2019 valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä kunniakirjan nokkosen tuotannon ja jalostuksen uraauurtavasta kehittämistyöstä.

Lue lisää...

Metsäkeskus

Metsäkeskuksen kysely

Kysely on tarkoitettu metsä- ja luontoympäristössä toimiville yrityksille Pohjois-Suomessa ja sen toteuttaa Suomen metsäkeskus. Kyselyllä kartoitetaan erityisesti kehittämistarpeita, jotka liittyvät toimintaympäristöön ja yhteistyömahdollisuuksiin.

Lue lisää...

kuva Mehilaishoitajat.fi

More than honey -hankkeen koulutus

Hunajan uudet hepenet -luentojen aiheina 16.11. järjestettävässä koulutuksessa ovat mm. elintarvikepakkausten uudet materiaalit ja mikromuovit elintarvikkeissa.

Lue lisää...

Kuva Virpi Aaltonen SML

Vuoden paras hunaja 2019 -palkinto jaettu

Voittaja valittiin Suomen Mehiläishoitajain Liiton Sadonkorjuuseminaarissa järjestetyssä hunajakilpailussa Porissa lokakuussa.

Lue lisää...

Kuva Miia Wikst

Riistan lihan myynnille oma opas

Metsästäjille kerrotaan, mitä asioita tulee ottaa huomioon myytäessä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa suoraan kuluttajille tai vähittäismyyntiin. Ostajille on oma Ostajan tietolaari -osio, jossa käydään läpi mm. keneltä tarkastamatonta luonnonvaraista riistan lihaa voidaan ostaa ja minkälaisia dokumentteja toimintaan liittyy.

Lue lisää...

 

 


Tapahtumavinkkejä

Maistuva Raahe tilaisuus, 11.11. Raahe 

Ruokeva-hanke tekee Pohjois-Pohjanmaalla julkiselle sektorille pilottiruokalistaa, johon etsitään uusia lähi- ja luomutuotteita ja luonnontuotealan yrittäjiä kertomaan tuotteista hankkeen tilaisuuksiin. Tarjoa rohkeasti – myös pienet määrät sopivat.

Lue lisää...

Marjat maailmalle, 15.11. Mikkeli

Villit, puhtaat luonnonmarjamme ovat maailmalla arvostettuja ja niillä on kysyntää. Jalostuksen tuoma arvonnousu pitäisi saada jäämään kotimaahan. Millaisia tuotteita maailmalle halutaan ja miten niitä tuotetaan?

Lue lisää...

Punontakurssi, 15.-17.11. Hauho 

Punos ry:n järjestämä punontakurssi toteutetaan seuraavan kerran 15.-17.11. Hauhon Vähäjärvellä.

Lue lisää...


Luonnontuotealan verkostoitumistapahtuma 19.-20.11. Rokua

Tapahtuma alkaa tiistaina Rokuanhovissa leppoisissa tunnelmissa luonnontuotteista askarrellen, ruokaillen ja saunoen. Keskiviikkona aamupäivällä yrittäjät ja hanketoimijat kertovat tekemisiään eri näkökulmista. Iltapäivällä on luvassa työpajat.

Lue lisää...

Agrometsätalousseminaari 5.12. Mikkeli

Seminaarin aiheina mm. esimerkkejä innovatiivisista agrometsätalouskäytännöistä & agrometsätalouden käsikirjan esittely.

Lue lisää..

 

 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA-hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›