aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 6/20


Valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaarin ohjelma julkaistu

Ilmoittautuminen valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaariin 18.11.2020 on avattu! Yhteistyömaakuntana on tänä vuonna Pohjois-Savo. Päivän teemoja ovat luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistaminen, kestävä ja laadukas tuotantoketju sekä laatu ja osaaminen alan kasvun tekijöinä. Lisäksi tilaisuuden päätteeksi julkistetaan alan tunnustuspalkinnot.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan...

 

Video pakurin keruusta

Suomen metsäkeskuksen YouTube-kanavasta löytyy uuni tuore pakurin keruuvideo, jossa opastetaan tunnistamaan pakuri metsässä sekä annetaan tietoa oikeaoppiseen pakurin keruuseen ja varastointiin.

Videoon pääset tästä

Koronan vaikutuksista luontomatkailuun sekä elintarvike- ja metsäsektoreille

Luonnonvarakeskuksen skenaarioiden mukaan luonnonvara-aloista koronan lyhyen ajan vaikutukset ovat voimakkaimpia luontomatkailulle, johon heijastuu matkailusektorin yleinen vaikea tilanne.

Lue lisää...

Merenkurkun luonnontuotealan kehittäminen - esimerkkejä Suomesta ja Ruotsista

Verkkotilaisuudessa 3.11. kuullaan marjojen, mahlan ja pakurikäävän asiantuntijoita sekä saadaan tietoa, kuinka hyödyntää metsää puuntuotannon lisäksi tai kuinka rakentaa raaka-aineverkosto yrityksellesi.

Lue lisää...

Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 

Lokakuu 2020

PuroMeetti

29.10. klo 12. PuroMeetit järjestetään neljä kertaa neljällä eri paikkakunnalla yhtäaikaisesti: Helsingissä, Mikkelissä, Tampereella ja Rovaniemellä. Tilaisuudet on suunnattu yritysten edustajille sekä elintarvikealan ja ruokaketjun toiminnan kehittäjille.

Lue lisää...

Luonnontuotteita ja luomua metsistä -verkkotilaisuus metsänomistajille

29.10. klo 12-14.30, verkossa. Wild Food Savo -hankkeen järjestämässä tilaisuudessa saadaan tietoa luonnontuotteiden keruusta ja metsän sertifioinnista luomukeruualueeksi. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset 27.10. mennessä.

Lue lisää...

 

Marraskuu 2020

Merenkurkun luonnontuotealan kehittäminen - esimerkkejä Suomesta ja Ruotsista

3.11. klo 13-16, Zoom. Tule kuuntelemaan marjojen, mahlan ja pakurikäävän asiantuntijoita ja oppimaan, kuinka hyödyntää metsää puuntuotannon lisäksi tai kuinka rakentaa raaka-aineverkosto yrityksellesi.

Lue lisää...

Luonnontuotteet ja mikrobiologinen turvallisuus

5.11. klo 9-11, verkossa. Laatusormenjälki arktiselle luonnonraaka-aineelle (Arctic FingerPrint) – hankkeen koulutustilaisuuksissa tuodaan laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealan yrittäjille sekä kaikille luonnonraaka-aineista ja niiden jalostuksesta kiinnostuneille. 

Lue lisää...

Monimuotoinen metsäni – metsänomistajapäivä

7.11. klo 9-15, Tampere. Päivä tarjoaa tietoa metsänomistajille luonnonhoidon keinoista ja luonnontuotteista. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Lue lisää...

Luonnontuotteet ja laadunhallinta

12.11. klo 9-11, verkossa. Laatusormenjälki arktiselle luonnonraaka-aineelle (Arctic FingerPrint) – hankkeen koulutustilaisuuksissa tuodaan laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealan yrittäjille sekä kaikille luonnonraaka-aineista ja niiden jalostuksesta kiinnostuneille. 

Lue lisää...

Hyvinvointia metsästä -webinaari

12.11. klo 17-19, verkossa. Webinaarin järjestävät Metsäbiotalous kasvuun-, EkoTeko- ja Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hankkeet.

Lue lisää...

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät

18.11. klo 8.30-16, verkkoseminaari. Luonnontuotepäivät järjestetään vuonna 2020 poikkeuksellisesti verkkoseminaarina. Ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyy täältä: www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat

Miten parannat työarkea metsä- ja luontopalvelu-yrityksessäsi?

25.11. klo 8.30-12, Lehtola. Vierailevana luennoitsijana paikalle on kutsuttu metsänomistaja ja metsäyrittäjä Matti Äijö. Äijöllä on käytännönläheinen ote työhyvinvointiasioihin ja laaja kokemus metsäalan töistä.

Lue lisää...

Luonnontuotteista lisäarvoa uuttamalla

26.11. klo 9-11, verkossa. Laatusormenjälki arktiselle luonnonraaka-aineelle (Arctic FingerPrint) – hankkeen koulutustilaisuuksissa tuodaan laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealan yrittäjille sekä kaikille luonnonraaka-aineista ja niiden jalostuksesta kiinnostuneille. 

Lue lisää...

 

 

Joulukuu 2020

Kiinnostaako luonnontuotteiden jatkojalostus?

2.12. klo 8.30-12, Lappeenranta. Tavoitteena on vapaamuotoinen keskustelu yrittäjien välisen yhteistyön ja luonnontuotteiden jatkojalostuksen edistämiseksi. Päivän aikana keskitytään erityisesti mahlan ja sienten käsittelyyn ja jatkojalostukseen. Vierailevana luennoitsijana on luonnontuotealan yrittäjä ja tutkija Heli Pirinen. 

Lue lisää...

 

 

Tammikuu 2021

Perinnesaunottajakoulutus

23.1.-21.3.2021, Kajaani. Koulutuksessa opitaan perinteisestä suomalaisesta saunotuksesta, sekä erilaisten yrttien, marjojen ja muiden luonnontuotteiden käytöstä (suola, hunaja, turve) osana saunottamista niin teoriassa kuin käytännössä. 

Lue lisää...

 

Huhtikuu 2021

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

7.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

28.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

 

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›