aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 6/2017


Kirjajulkaisu: Elinvoimaa puista

Sinikka Piippo

Kasvitieteen professori Sinikka Piippo Helsingin yliopistossa on kirjoittanut tietokirjan Elinvoimaa puista - Terveyttä mielelle ja keholle.

Kirjassa esitellään 25 Suomessa luonnonvaraisena tai viljeltynä kasvavaa puulajia, joiden ainesosia hyödynnetään muun muassa lääketieteessä, aromaterapiassa, ravintona, juomina ja kosmetiikassa. Lue lisää.. 

Itsestään seisova biopohjainen pussi elintarvikkeille

VTT

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt täysin biopohjaisen, kevyen ja teknisesti toimivan itsestään seisovan pussin, joka soveltuu kuivien elintarvikkeiden pakkaamiseen. Lue lisää..

Lisää poimintoja alan uutisista

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n facebook-sivuilla on valtakunnallisia poimintoja luonnontuotealaan liittyvistä uutisoinneista. Viimeisimpinä muun muassa linkki uutiseen pihkayrittäjästä, mustikan vaikutuksista muistiin ja oppimiseen sekä videolinkki nokkosen käytöstä. Tutustu aktiiviseen ilmoitteluun..


Tapahtumavinkkejä

Webinaari yritysryhmähankkeista 23.3.

Jatkoa 20.3. pidetylle webinaarille yritysryhmähankkeiden rahoitusmahdollisuuksista. Teemaa jatketaan kahden yritysryhmähankkeen esittelyllä. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan!

Lue lisää..

Seminaari tuoteketjun menestyksen avaintekijöistä Espoossa 28.3.

Ruokatieto yhteistyökumppaneineen järjestää seminaarin, jossa tutustutaan metsä-, elintarvike- ja kemianalan käytäntöihin tuottaa tietoa aineettoman arvon luomiseksi tuotteille ja palveluille.

Lue lisää..

Luonnontuotealan työpaja Kaustisilla 28.3.

Lisätietoja leena.faven(at)centria.fi tai puh. 044 7250 273.

Lue lisää ohjelmasta..

Uusia tuotteita metsästä -seminaari 29.3. Rovaniemellä

Seminaarissa kerrotaan metsistä saatavista raaka-aineista ja niiden tuottamisesta niin hanketoimijoiden, yrittäjien kuin maanomistajankin näkökulmasta. Lisätietoja Seija Niemi, puh. 040 1813296, seija.niemi(at)lapinamk.fi.

Lue lisää ohjelmasta..

Yrittäjyys erä- ja luontomatkailualalla koulutusta 1.-2.4. ja 7.-9.4.

Viisipäiväinen koulutus luonto-, erä- tai metsästysmatkailuyrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville tai muutoin aiheesta kiinnostuneille. Paikkana Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti.

Lue lisää..

Luonnontuotteiden mahdollisuudet käyttöön Etelä-Karjalassa 5.4.

LUMOA yhteistyökumppaneineen järjestää luonnontuotealan info- ja keskustelutilaisuuden Lappeenrannassa 5.4.2017 klo 9-12.30.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomake

Kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivä 7.4. Pudasjärvellä

Oulun Seudun BiotalousLeader järjestää luonnon keruutuotteiden kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivän 7.4.2017 klo 11-30-15.00.

Lue lisää..

Työpaja raaka-ainetuotannosta 12.4. Limingalla

Arvopilotti-hankkeen järjestämä työpaja luonnontuotealan raaka-ainetuotannosta uusia elinkeinomahdollisuuksia 12.4.2017 klo 12-16. 

Lue lisää..

Seminaari kuivausteknologiasta ja laadunhallinnasta Oulussa 9.5.

Ennakkotieto: Seminaari kuivausteknologiasta ja luonnontuotteiden laadunhallinnasta Oulussa 9.5.2017. Ohjelma valmistuu maaliskuun aikana.

 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›