aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 7/2017


Luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivä 

Tiistaina 9.5.2017 klo 8.45-16.15 Oulun yliopisto sali L8 (Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa)

Kuivaus- ja laatupäivään kutsutaan mukaan kaikkia luonnon raaka-aineiden tuotannosta ja jalostuksesta kiinnostuneita. Aiheena erityisesti teknologia, laadunhallinta ja analytiikan ratkaisut. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä verkkolinkin kautta.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan..

Liity mukaan kansainväliseen LT-alan verkostoon

COST Action FP1203: European non-wood forest products (NWFPs) network -hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut luoda eurooppalainen luonnontuotealan osaajien ja asiantuntijoiden verkosto. Kaikilla luonnontuotealan toimijoilla on mahdollisuus lisätä oma kuvauksensa sivuille.

Lue lisää..

Luontoyrittäjyysverkoston hallitus täydentyi

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallitus 2017

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallitukseen valittiin uusia aktiiveja Järvenpäässä pidetyssä vuosikokouksessa. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Mirka Olin (Ranolin Oy, Nord-T) Uudeltamaalta ja Heli Pirinen (Kainuun ammattiopisto) Kainuusta. Uudeksi varajäseneksi hallitukseen valittiin Asta Haapakoski (Luontarhurin Hunaja).

Lue lisää..

 

Kuusesta kehitetään terveyttä edistäviä tuotteita

Kuva Birgitta Partanen

Montisera, bioaktiivisia molekyylejä kehittävä raisiolainen lääkekehitysyhtiö, on patentoinut kuusen runkopuusta uutetun ja saostetun tuotteen, jonka on todettu eläinkokeissa auttavan lähes kaikkiin tunnettuihin alavirtsatievaivoihin.

Lue lisää..

 

Lakasta apua syövän hoitoon?

Kuva 4H Lappi

Pohjois-Suomessa sairastutaan paksusuolisyöpään muuta Suomea vähemmän. Se sai tutkijat kokeilemaan, voisiko selitys löytyä lakoista. ”Tietenkin myös muita eroja voi olla, mutta ainakin ero marjojen käytössä on selvä Pohjois- ja Etelä-Suomen välillä”, kertoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen osaston tohtorikoulutettava Essi Päivärinta. 

Lue lisää..

 

Videot yritysryhmähankkeista

Webinaari 23.3.

Webinaarit yritysryhmähankkeista elintarvikealalla on katsottavissa aitoluonto.fi -sivuilta. Reijo Martikainen Maaseutuvirastosta avasi yritysryhmähankkeisiin liittyviä rahoitusmahdollisuuksia erityisesti elintarvikealan näkökulmasta ja Kati Haipus, Yrttiaika ja Lassi-Pekka Väisänen, Elintarvikkeet yhdessä uusille markkinoille -hanke kertoivat omia kokemuksiaan.

Katso webinaarivideot..

 

 


Tapahtumavinkkejä

Kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivä 7.4. Pudasjärvellä

Oulun Seudun BiotalousLeader järjestää luonnon keruutuotteiden kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivän 7.4.2017 klo 11-30-15.00. Asiantuntijoina ja luennoimassa Markku Koistinen  ja Tapani Rantapirkola Peskin Palvelut Oy:stä. Vielä tänään 3.4. ehtii ilmoittautua! Lue lisää ja ilmoittautumislinkki..

Työpaja raaka-ainetuotannosta 12.4. Limingalla

Arvopilotti-hankkeen järjestämä työpaja jakaa tietoa arvon muodostuksesta raaka-aineista lopputuotteisiin, luonnonkasvien viljely-mahdollisuuksista sekä tarvittavista raaka-aine- ja tuotemääristä kaupan kannalta. Ilmoittautuminen 5.4. mennessä! Mahdollista osallistua myös etänä. Lue lisää ja ilmoittautumislinkki..

Luento villiyrteistä Jyväskylässä 22.4.

Luonnosta lautaselle -koulutushanke järjestää luentotilaisuuden villiyrteistä Metsämme-messujen ja Wemmi kevätmarkkinoiden yhteydessä. Tilaisuudessa esiintyvät ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja ja ammattiretkeilijä Minna Jakosuo. Lue lisää..

Luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivä Oulussa 9.5.

Kattava ohjelma kuivausteknologiasta ja luonnontuotteiden laadunhallinnasta. Mukana yrittäjiä, kehittäjiä ja t&k-toimijoita. Tutustu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan 2.5. mennessä! Lue lisää..

 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›