aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 8/2017


Vuoden 2016 marja- ja sienilukuja

Maaseutuviraston kokoamassa MARSI 2016 -raportissa kerrotaan, että vuoden luonnonmarja- ja -sienisato oli keskimääräistä parempi tuottaen tuloa noin 20 miljoonaa euroa. Erityisesti puolukkasato oli hyvä.

Lue lisää..

 

Tietoa kuivurin rakentamisesta ja keruulaitteista

Oulun Seudun BiotalousLeader järjesti luonnon keruutuotteiden kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivän 7.4.2017 Pudasjärvellä. Tilaisuuden materiaalit..

HUOM kuivaamisesta kiinnostuneet! Kannattaa myös tutustua Oulussa 9.5. pidettävään luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivän ohjelmaan. Asiaa teknologiasta, laadunhallinnasta ja analytiikasta. Ilmoittautumislinkki..

 

Pakkausmateriaaleja ja vaatteita puusta

Kuva Outi Järvinen

Kauppalehti uutisoi viikon sisällä kahdesta tuoteinnovaatiosta, joissa on raaka-aineena käytetty puuta. Suvi Haimin ja ­Laura Kyllösen yritys Sulapac on kehittänyt muovinkaltaisen biohajoavan pakkausmateriaalin puuhakkeesta erityisesti kosmetiikkateollisuutta ajatellen. Metsä Fibre on puolestaan valmistanut t-paidan puusta. Lue lisää..

 

Nuoria pyritään innostamaan kihokin keruuseen

Hyvä käytäntö 6

Lumoa-hanke on julkaissut tähän mennessä 6 erilaista hyvää käytäntöä nuorison aktivoimiseksi alalle. Viimeisin hyvä käytäntö kannustaa keräämään kihokkia. Lue lisää..

 


Tapahtumavinkkejä

Bisnestä pystymetsästä 3.5. Pasilassa

Tapio Oy järjestää Bisnestä pystymetsästä -ideariihen Helsingin Pasilassa 3.5.2017 klo 8.30-10.30. Tilaisuuteen voi osallistua myös Skypen välityksellä. Lisätietoa..

Kauppayrttipoimijakoulutusta 6.-7.5. Fiskarssissa

Etelä-Suomessa. Sitovat ilmoittautumiset 26.4 mennessä osoitteeseen kasvitarhuri(at)gmail.com

Hintatiedot ja lisätietoa..

Luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivä Oulussa 9.5.

Kattava ohjelma kuivausteknologiasta ja luonnontuotteiden laadunhallinnasta. Mukana yrittäjiä, kehittäjiä ja t&k-toimijoita. Tutustu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan 2.5. mennessä! Ilmoittautumislomake

Villiinny vihanneksista 20.5. Hämeenkyrössä

Frantisilan Hyvän Olon Keskuksen
järjestämälle kurssile sitovat ilmoittautumiset 3.5.2017 mennessä, puh. 03 343 5500, frantsila.luomu(at)frantsila.com  Hintatiedot ja kurssiohjelma.

 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›