aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 9/2017


Luonnontuotealan toimialaraportti 2017

Toimialapäällikkö Anne Ristiojan koostamassa luonnontuotealan toimialaraportissa kerrotaan, että luonnontuotealan yritysten kokonaismäärä on noussut jo yli 750:n ja alan liikevaihto yli 300 miljoonan euron. Uusia alan yrityksiä on syntynyt eniten elintarvikkeiden valmistukseen.

Lue lisää..

Raportti kestävästä luontomatkailusta

Itä-Suomen yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen raportti käsittelee metsien ja vesialueiden hyödyntämistä matkailu- ja virkistyskäytössä. Erityisesti raportissa pohditaan luontomatkailuun ja virkistyskäyttöön liittyviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lue lisää..

Oulun kuivaus- ja laatupäivän materiaalit julkaistu

Oulussa 9.5. järjestetyn luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivän aineistot ovat luettavissa aitoluonto.fi -sivuilta. Tapahtumasta julkaistaan myös videotallenne.

Tutustu materiaaleihin..

 

 

Mikroyritysten vientiä kehitetään Pohjois-Suomessa

Kuva Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmän ja Pohjois-Pohjanmaan mikroyritysten yhteisen Kasvualusta -hankkeen tavoitteena on löytää uusia kokeiluperusteisia toimintamalleja mikroyritysten kasvulle, viennille ja kansainvälistymiselle. Verkostossa on mukana jo 123 mikroyritystä.

Lue lisää..

 

Ilmoita sienihavaintosi

Kuva Sieniatlas

Sieniatlas-kansalaistiedehanke kerää tietoa sienilajien levinneisyydestä, elinympäristövaatimuksista ja uhanalaisuudesta. ​Hankkeen verkkosivujen kautta ilmoitetut havainnot tallentuvat Suomen Lajitietokeskuksen tietojärjestelmään.

Lue lisää..

 

 


Tapahtumavinkkejä

Keruusta kipinää 18.5. Rovaniemellä

LuoLi - hankeen järjestämä työpaja. Vielä ehdit tänään 15.5. ilmoittautua Rovaniemen työpajaan: Rauni Korva-Hyötylä, rauni.korva-hyotyla(at)lao.fi, puh. 040-7079069. Lue lisää..

Metsät, puut ja hyvinvointi luento 22.5.

Kantri & Co. -hankkeen järjestämässä luennossa FT Sinikka Piippo käsittelee metsien ja puiden hyvinvointivaikutuksia ihmiseen. Lue lisää..

Villiyrtit -työpaja 6.6. Kannuskoskella

Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa -hankkeen Luonnosta pöytään -työpaja 6.6.2017 klo 14-18 aiheena on villiruokaa käytännönläheisesti Suomen puhtaasta luonnosta. Lue lisää..

Villiyrttipäivä 8.6. Kajaanissa

Kantri & Co. -hanke järjestää villiyrttipäivän Seppälän Impilinnassa. Ilmoittaudu mukaan 19.5. mennessä. Lue lisää..

Levi Goes Green 30.8.-1.9.

Matkailun, hyvinvoinnin ja luonto- ja viherympäristön toimijoiden yhteinen seminaari Levillä. Lue lisää..

 

  

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›