aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 8/19


Luonnontuotepäivät 2019

Luonnontuotepäivät 6.-7.11.2019 Kainuussa

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät järjestetään tänä vuonna Kajaanissa. Päivien teemoja ovat raaka-aineiden saatavuuden haasteet ja digitalisaation tarjoamat ratkaisut, luonnontuotteiden liittymäpinnat hyvinvointiin sekä alan kilpailukykytekijät. Torstain rekeilypäivänä tutustutaan alueen yrityksiin. Yhteisillallisen menusta vastaa Sami Tallberg.

 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:

Lue lisää...

 

Ilmoittaudu luonnontuotealan tutkimusseminaariin

Tule mukaan 5.11. Kajaanissa järjestettävään Luonnontuotepäiviä edeltävään tutkimusseminaariin. Tarjolla luonnontuotealan tutkimustietoa.

Lue lisää...

Ehdota Vuoden luonnontuotetoimijaa!

Nyt haetaan Vuoden luonnontuotetoimijaa. Ehdota uuden tunnustuspalkinnon saajaksi henkilöä, yritystä tai organisaatiota, joka on toiminut ansiokkaasti luonnontuotealan edistämiseksi.

 

Tunnustuspalkinto jaetaan valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Kajaanissa 6.11.2019.

Lue lisää...

Kuva Bussinessfiinland

Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteet

Visit Finland on päivittänyt ja julkaissut kevään 2019 aikana kansalliset kestävän matkailun periaatteet. Listassa on 10 kohtaa liittyen mm. luontoon sekä kestävään kehitykseen.

Lue lisää...

Kuva MTK

Uusi sopimusmalli ulkoilureittien perustamiseen

MTK:n, SLC:n ja Suomen Ladun julkaisema sopimusmalli on tarkoitettu ulkoilureittien perustajien, ylläpitäjien ja maanomistajien väliseen asioista sopimiseen ja se kattaa erilaisten ulkoilureittien perustamista, ylläpitoa ja lakkauttamista koskevat yleisimmät tilanteet.

Lue lisää...

Hakkuiden vaikutukset koettuun virkistyskäyttöarvoon

Harri Silvennoisen, Jukka Tikkasen, Liisa Tyrväisen ja Matti Koivulan artikkeli Metsätieteen aikakauskirjan vuosikerrassa 2019 kokoaa yhteen tutkimustuloksia eri-ikäisrakenteisuutta tavoittelevien hakkuiden vaikutuksista mäntymetsien virkistyskäyttöön.

Lue lisää...


Metsäkeskus on julkaissut luonnontuoteaiheisia videoita

Suomen metsäkeskuksen Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke tuottaa luonnontuotteiden keruuseen liittyviä videoita. Tutustu ensimmäisiin videoihin, joissa aiheina koivunlehtien sekä kuusenkerkkien keruu ja käsittely tuotteiksi asti.

Lue lisää...

Koulutuksia metsä- ja luonnontuotealan pienyrittäjille

Tarjolla Metsäkeskuksen Melua metsään -hankkeen järjestämiä tiiviitä yhden päivän koulutuksia eri paikkakunnilla.

Lue lisää...

Ruoka-ala kasvuun -hanke

Ruoka-ala kasvuun tilaisuuksia

Tilaisuudet 14.10. Porissa & 17.10. Espoossa. Ruoka-ala kasvuun -tilaisuuksissa tarkastellaan pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämistä lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmista. Tilaisuuksissa esitellään ruoka-alan ajankohtaista toimintaa ja keskustellaan kehittämis- ja yhteistyömahdollisuuksista.

Lue lisää...

Tapahtumavinkkejä

Havupäivä, 28.9. Sysmä 

Maastokohteina mm. vuonna 2000 istutettu puolen hehtaarin leikkohavuviljelmä eri puulajeista. Sisältää käytännön harjoittelua havujen laatuluokittelusta, leikkaamisesta ja niputtamisesta.

Lue lisää...

Wild Food Savo -hankkeen infotilaisuus, 3.10. Kuopio 

Infotilaisuudessa aiheina esimerkiksi Wild Food Savo –hankkeen esittely, ostetuimmat luonnonyrtit, metsänomistajan mahdollisuudet & Wild Food Kuusamon syntytarina.

Lue lisää...

Pakurin ja lakkakäävän kaupallinen kasvatus ja kerääminen, 10.10. Kitee 

Teoriaosuudessa esitellään luonnontuotealaa sekä agrometsätaloutta, tutustutaan sienten ympärillä oleviin markkinoihin (mm. Japani) ja kerrotaan sienten tuotteistamisesta. Iltapäivällä tutustutaan maastossa sienten ymppäykseen, runkoihin sekä kantoihin. Kaikki osallistujat pääsevät kokeilemaan ymppäystä.

Lue lisää...

Lisätuloja mahlasta -tapahtuma, 10.10. Lappeenranta

Mahlan ja muiden luonnontuotteiden keruu tarjoaa mahdollisuuksia sekä kausiluontoiseen työhön että yrittäjyyteen. Voidaanko eteläkarjalainen koivunmahla tuotteistaa ja myydä maailmalle? Mitä mahdollisuuksia ja velvoitteita luomusertifiointiin liittyminen tuo metsänomistajalle?

Lue lisää...

Yrttihoitajakoulutus, alkaen 18.10. Kajaani

 

Mitä on fytoterapia, kasvilääkintä ruoansulatuksen tukena, kasvilääkintä tuki- ja liikuntaelimistön apuna ja kivunhoidossa, kasvilääkintä keuhkojen, sydämen ja verenkierron tukena, kasvilääkintä mielen tukena, naiset, miehet ja seksuaalisuus kasvilääkinnän silmin sekä elimistön puhdistus ja vahvistus kasvilääkinnän keinoin.

Lue lisää...

Luonnontuotealan tutkimusseminaari 5.11. Kajaani

Tutustu tutkimusseminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:

Lue lisää...

Luonnontuotepäivät 6.-7.11. Kajaani

Tutustu luonnontuotepäivien ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:

Lue lisää...

 

Maistuva Raahe tilaisuus, 11.11. Raahe 

Ruokeva-hanke tekee Pohjois-Pohjanmaalla julkiselle sektorille pilottiruokalistaa, johon etsitään uusia lähi- ja luomutuotteita ja luonnontuotealan yrittäjiä kertomaan tuotteista hankkeen tilaisuuksiin. Tarjoa rohkeasti – myös pienet määrät sopivat.

Lue lisää...

 

Punontakurssi, 15.-17.11. Hauho 

Punos ry:n järjestämä punontakurssi toteutetaan seuraavan kerran 15.-17.11. Hauhon Vähäjärvellä.

Lue lisää...

 

 

 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA-hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›