aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 4/2017


AITOLUONTO -uutiskirje kokoaa ja nostaa aktiivisesti esille luonnontuotealaan ja muuhun luontoalan yrittäjyyteen liittyviä uutisia ja tapahtumia. Palvelun tarjoaa Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa (LUMOA) -koordinaatiohanke yhteistyössä Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

 

Haussa yrityskumppaneita luonnontuotealan koulutusmallin kehittämiseen

Luonnontuotealan yrityksillä on nyt mahdollisuus osallistua alan koulutuksen kehittämiseen. Lapin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti etsivät yhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä, joilla on luonnontuotteisiin liittyviä kehittämistarpeita.

Ilmoittaudu yrityskumppaniksi 1.3. mennessä. Lue lisää..  

 

Maanomistajan ideakorteista vinkkejä voimajohtoaluiden hyötykäyttöön

Fingridin suunnittelema Maanomistajan ideakortti -sarja kertoo, miten voimajohtoalueet voivat tarjota puitteet esimerkiksi riistan, pölyttäjien tai kosteikkolajiston elinympäristönä. Myös käyttöä virkistysalueina ja maiseman monipuolistajina voidaan entisestään lisätä.

Fingrid

 

Suomalaisille yrityksille avautuu uusi kanava kansainvälisille markkinoille

Saksan kauppakamarin ulkomailla sijaitsevat toimistot palvelevat jatkossa myös suomalaisia yrityksiä. Yrityksillä on mahdollisuus ostaa kansainvälistymiseen liittyviä palveluita Saksan ulkomaankauppakamarin (AHK) toimistoilta eri puolilla maailmaa. Saksan ulkomaankauppakamareiden kansainvälinen verkosto kattaa 90 maata, yli 130 toimipistettä ja 2000 asiantuntijaa. Lue lisää..

 

Fact Finding -matkoja potentiaalisiin vientimaihin

Fennopromo FFI

Fennopromon vetämä Finnish Food Innovations -hanke (FFI) järjestää viennistä kiinnostuneille elintarvikeyrityksille Fact Finding -matkoja mahdollisiin vientikohteisiin. Ennen ja jälkeen matkaa järjestettävät maksuttomat työpajat ovat avoimia myös muille kuin matkan osallistujille. Kaikki työpajat lähetetään webinaareina sekä jaetaan YouTuben kautta. Matkakohde ja vierailukohteet valitaan yrityksen vientipotentiaalin perusteella. Lue lisää..

 

Opas viennistä elintarvikeyrityksille

FSMF ry

Food Safety Management Finland ry on julkaissut elintarvikevientiä selkeyttävän oppaan, jossa esitellään käytännön vinkkejä viennin aloittamiseen sekä myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun. Oppaassa on kerrottu myös yritysten kokemuksia viennistä.


Tapahtumavinkkejä

VUX-päivässä Helsingissä 2.3.

Fortbildningscentrum Prakticum on koonnut kattavan oppikirjan ekologisesta hiustenhoidosta ja luonnollisesta kauneudenhoidosta yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa. Luonnollista kauneutta - ekologista hiustenhoitoa -kirjan julkistamistilaisuudessa on myös koulutustarjontaesittelyä sekä tietoa hyvinvoinnista. Lue lisää..

Turvehoitokursseja maalis-huhtikuussa

LehtoPeat Oy järjestää Ähtärissä 1-2 päivää kestäviä turvehoitokursseja maalis-huhtikuussa lauantaisin 4.3., 1.4., 22.4. sekä turvehoitojen täydennyskoulutusta Lanzarote SPAssa 10.-17.3. Lisätietoja Heikki Ruha, puh. 0400-267401, heikki.ruha(at)lehtopeat.com

Luonnontuotealan työpaja Kaustisilla 28.3.

Työpaja on osa Arvopilotti - Kohti luonnon raaka-aineiden arvoketjujen pilotointia -hanketta. Lisätietoja: leena.faven(at)centria.fi tai puh. 044 7250 273. Lue lisää..

Uusia tuotteita metsästä -seminaari Rovaniemellä 29.3.

Lisätietoja: Seija Niemi, puh. 040 1813296, seija.niemi(at)lapinamk.fi ja Marjut Turtiainen, puh. 050 3249054 marjut.turtiainen(at)uef.fi. Seminaarin järjestävät Uusia tuotteita metsästä ja Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle -hankkeet. Lue lisää..

Yrittäjyys erä- ja luontomatkailualalla -koulutus 1.-2.4. ja 7.-9.4.

Viisipäiväinen koulutus luonto-, erä- tai metsästysmatkailuyrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville tai muutoin aiheesta kiinnostuneille. Paikkana Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti. Lue lisää..

 

Uusi nuoria aktivoiva käytäntö julkaistu Aitoluonto.fi:ssä

Luonnontuotealan tiedotushankkeet - Hyvä käytäntö 5

Viides nuorisotoiminnan aktivoinnin hyvä käytäntö, Luonnontuotealan tiedotushankkeet, korostaa monipuolisen tiedottamisen merkitystä nuorten innostamisessa alalle. 4H-piirien toteuttamat luonnontuotealan tiedotushankkeet lasten ja nuorten parissa ovat tuottaneet hyväksi todettuja toimintamalleja, joita voitaisiin hyödyntää laajemmaltakin. Viisi kohtaa sisältävä ohjeistus kertoo, mitä hyvä tiedottaminen sisältää.

 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›http://aitoluonto.fi/images/kuvapankki/465_8Z3_HY_EGB1_rurali_FI_B3_RGB_1__23.jpg http://aitoluonto.fi/images/kuvapankki/Luke_FI_virall_WEB_27.jpg http://aitoluonto.fi/images/kuvapankki/4H_logo_pieni_22.jpg http://aitoluonto.fi/images/kuvapankki/medium/lippu_ja_tunnuslause_24.jpg http://www.aitoluonto.fi/images/kuvapankki/b10_272.jpg