aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 8/2021


Luonnontuotepäivät 2021

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät Länsi-Lapissa kokosivat mukavan osallistujajoukon. Seminaariosuuteen (4.11.) ehtii vielä ilmoittautumaan etäosallistujaksi. Toimi 2.11. mennessä!

Lue lisää...

Luonnontuotealan tunnustuspalkinnot

Luonnontuotepäivien illallistilaisuudessa jaetaan alan tunnustuspalkinnot. Jakotilaisuudesta pyritään lähettämään live-lähetys yhdistyksen facebook-sivuilla. Seuraapa tuolloin somea!

Lue lisää...

Luonnontuotealan toimialanäkymät -katsaus julkaistu

Luonnosta saatavien kotimaisten raaka-aineiden hyödyntäminen on lisääntynyt niitä jalostavissa yrityksissä. Luonnontuotteiden jalostus kiinnostaa myös pääomasijoittajia. Jalostusasteen ja tuotantovolyymien kasvattamisen pullonkaulana on kuitenkin raaka-aineiden riittävä ja tasalaatuinen saatavuus.

Lue lisää...

Tukea maaseudun yritysten energia- ja resurssitehokkuuteen sekä omistajanvaihdoksiin haettavissa

Maaseudun mikro- ja pienyritykset voivat 18.10. alkaen hakea tukea investointeihin, jotka edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa ja yrityksen energia- ja resurssitehokkuutta. Investoinnit rahoitetaan EU:n elpymisvaroista, joilla helpotetaan toipumista koronakriisistä.

Lue lisää...

Hunajasato jää keskimääräistä heikommaksi

Hunajasato jää kasvustoja vaivanneen kuivuuden vuoksi tänä vuonna vähän keskimääräistä heikommaksi. Tyypillistä kuluneelle hunajakesälle olivat myös poikkeuksellisen suuret alueelliset satovaihtelut ja varsinaisen satokauden jälkeen pesiin tullut sato.

Lue lisää...

Metsästä monituotebisnestä päätökseen - LuoPPo jatkaa

Luonto on meille Suomessa rikkaus. Luonnontuotteet ja luontopalvelut ovat monille arkinen asia ja hyvinvoinnin lähde, mutta myös mahdollisuus yritystoiminnalle. Pohjois-Pohjanmaalla on pitkät perinteet luonnontuotteiden talteenotossa ja luontomatkailussa.

Lue lisää...

Jäsenesittelyssä: Wild Defi

Esteetöntä eraopaspalvelua erityisryhmille sekä muille luonnosta kiinnostuneille. Palvelua tehdään virtuaalipalveluna (live tapahtumat ja videot) sekä reaalipalveluna paikanpäällä Kainuussa. Käy tutustumassa Wild Defin nettisivuille ja tilaa eräopaspalvelua nyt!

Tutustu palveluun >

 

Sincere - Innovatiiviset mekanismit ekosysteemipalvelujen tuottamiseksi

Kuusamon kokeilu on osa kansainvälistä hanketta, jossa kehitetään uusia metsään perustuvia liiketoiminnan palvelumalleja ja politiikkakeinoja kestävyyden, hyvinvoinnin ja hyväksyttävyyden turvaamiseksi sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Tutustu hankkeeseen >


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Jalostuksesta ja tuotteistuksesta boostia luomutuotantoon!

9.11.2021 klo 9.30 - 12.00

Tule kuulolle saamaan oppia ja ideoita luomutuotteiden menekin lisäämiseksi! Ilmoittaudu 7.11. mennessä.

Lue lisää...

Pakuri ja metsien erikoissienet -loppuseminaari

10.11.2021 klo 12 - 14, zoom-yhteys

Pakuri ja metsien erikoissienet -hankkeen loppuseminaari. Hankkeen tavoitteena oli suomalaisten erikoissienien brändääminen vientimarkkinoille. Ilmoittaudu 9.11. mennessä.

Lue lisää...

Turvallisia elintarvikkeita luonnontuotteista – tuotantoa ja luontoruokailuja -webinaari

19.11.2021 klo 12.30–14.30, Microsoft Teams

Syvennytään luonnontuotteiden turvalliseen käyttöön ja tuotantoon elintarviketoiminnassa sekä tuotteiden prosessointiin vaikuttavaan lainsäädäntöön. Tarkastellaan myös villiruokaan ja maastoruokailuun liittyviä riskejä ja säädöksiä. Webinaari on maksuton. Ilmoittaudu 18.11. klo 12 mennessä.

Lue lisää...

PuroMeetti JATKOT

25.11.2021 klo 12 - 14, zoom-yhteys

Pienistä puroista suuria väyliä -hankkeessa kokoonnutaan vielä yksille PuroMeeteille syksyn aikana! Tavataan PuroMeetti JATKOILLA.

Lue lisää...

Luonnontuotealan hanketoteuttajien palaveri

29.11.2021 klo 12-14

Luonnontuotealan hanketoteuttajien kokoontuminen.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›