aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 5/2017


 

Kutsu vuosikokoukseen oheistapahtumineen

Vuosikokouskutsu

Osallistua voi myös netin kautta! 

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n vuosikokous pidetään Järvenpäässä torstaina 23.3.2017 klo 10.30, paikkana Ravintola Huili (Rantakatu 6, Rantapuisto).

Tilaisuuden aluksi yhdistys järjestää luontoyrittäjien tapaamisen esittäytymisten, kontaktoitumisen ja alan ajankohtaiskysymysten merkeissä. Kokouksen päätteeksi yhdistys tarjoaa kokousosallistujille lounaan klo 12.00. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake..

 

Webinaarit elintarvikealan yritysryhmähankkeiden mahdollisuuksista

20.3.2017 klo 10.30-11.15

Maaseutuvirastosta Reijo Martikainen avaa yritysryhmähankkeisiin liittyviä rahoitusmahdollisuuksia erityisesti elintarvikealan näkökulmasta.

23.3.2017 klo 10.30-11.15

Teemaa jatketaan kahden yritysryhmähankkeen esittelyllä. Kokemuksia yritysryhmähankkeen toteuttamisesta kertovat Kati Haipus, Yrttiaika ja Lassi-Pekka Väisänen, Elintarvikkeet yhdessä uusille markkinoille -hanke.

 

Ilmoittaudu joko toiseen tai molempiin osoitteessa http://ty.fi/yritysryhma-webinaari

 

Kalastustuotteiden vienti-info on julkaistu

Evira.fi

Tammikuisessa kalafoorumissa Eviran vientitiimi kertoi kalastustuotteiden vientikuvioista. Lue lisää..

 

Uusi Biomassa-atlas-verkkopalvelu avautuu keväällä

Luke Biomassa-atlas

Luonnonvarakeskus on valmistelemassa verkkopalvelua, jossa voi itse laskea kartalta rajaamaltaan alueelta erilaisten biomassojen määriä ja sijaintia sekä tarkastella käyttömahdollisuuksia ja -rajoituksia. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi raaka-ainehankintojen suunnittelussa. Lue lisää..


Tapahtumavinkkejä

Info ja keskustelutilaisuus luonnontuotteiden talteenotosta ja jalostuksesta 23.3.

Iltapäivällä Järvenpäässä järjestettävässä keskustelutilaisuudessa etsitään keinoja kehittää luonnontuotteiden keruuta ja tuotantoa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan..

Kursseja turvehoidoista maalis-huhtikuussa

LehtoPeat Oy järjestää Ähtärissä 1-2 päivää kestäviä turvehoitokursseja maalis-huhtikuussa lauantaisin 4.3., 1.4., 22.4. sekä turvehoitojen täydennyskoulutusta Lanzarote SPAssa 10.-17.3.

Lisätietoja Heikki Ruha, puh. 0400-267401, heikki.ruha(at)lehtopeat.com

Seminaari tuoteketjun menestyksen avaintekijöistä Espoossa 28.3.

Ruokatieto yhteistyökumppaneineen järjestää seminaarin, jossa tutustutaan metsä-, elintarvike- ja kemianalan käytäntöihin tuottaa tietoa aineettoman arvon luomiseksi tuotteille ja palveluille.

Lue lisää..

Luonnontuotealan työpaja Kaustisilla 28.3.

Ohjelma on päivitetty. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: leena.faven(at)centria.fi tai puh. 044 7250 273.

Lue lisää ohjelmasta..

Uusia tuotteita metsästä -seminaari 29.3. Rovaniemellä

Ohjelma on julkaistu. Seminaarissa kerrotaan metsistä saatavista raaka-aineista ja niiden tuottamisesta niin hanketoimijoiden, yrittäjien kuin maanomistajankin näkökulmasta. Ilmoittautumiset: Seija Niemi, puh. 040 1813296, seija.niemi(at)lapinamk.fi.

Lue lisää ohjelmasta..

Yrittäjyys erä- ja luontomatkailualalla koulutusta 1.-2.4. ja 7.-9.4.

Viisipäiväinen koulutus luonto-, erä- tai metsästysmatkailuyrittäjille, yrittäjyyttä suunnitteleville tai muutoin aiheesta kiinnostuneille. Paikkana Pohjois-Karjalan opisto ja ammattiopisto Niittylahti.

Lue lisää..

Luonnontuotteiden mahdollisuudet käyttöön Etelä-Karjalassa 5.4.

Ennakkotieto: LUMOA yhteistyökumppaneineen järjestää luonnontuotealan info- ja keskustelutilaisuuden Lappeenrannassa 5.4.2017. Tilaisuudessa käsitellään luonnontuotteiden keruun ja jalostuksen kehittämismahdollisuuksia ja -keinoja Etelä-Karjalan näkökulmasta.

Seminaari kuivausteknologiasta ja laadunhallinnasta Oulussa 9.5.

Ennakkotieto: Seminaari kuivausteknologiasta ja luonnontuotteiden laadunhallinnasta Oulussa 9.5.2017. Ohjelma valmistuu maaliskuun aikana.

 

Uutiskirjeen on koonnut LUMOA -hanke yhteistyössä
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n kanssa.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›