aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 5/20


Luontoyrittäjyysverkoston vuosikokouksen kuulumisia

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n syyskuussa pidetyssä vuosikokouksessa hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Heini Katajisto, Mirka Olin ja Birgitta Partanen. Varajäseniksi valittiin Matleena Pulkkinen ja Anne Matilainen sekä uusina valintoina Tiia Savelius (BIEst, Kolari) ja Päivi Saikkonen (Kaarnikka, Kangasniemi). Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Katja Misikangas Arctic Warriors Oy:stä.

Lue lisää...

Kuva Hortahanska.fi

Hortahanska, soinilainen innovaatio luonnonyrttien poimintaan

Hortahanska on soinilaisen yrittäjän Päivi Laitilan luonnonyrttien poimintaa helpottava innovaatio. Idea hortahanskasta kehittyi vuoden 2019 alussa järjestetyn teknologiakilpailun myötä, jota myös Suomen luontoyrittäjyysverkosto oli toteuttamassa.

Lue lisää...

Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028 julkaistu

Kansallisen yhteisen ruokamatkailustrategian tavoitteena on rakentaa aktiivinen kansallinen ruokamatkailuverkosto. Suomen luonto ja puhtaat raaka-aineet ovat osa ruokamatkailustrategiaa.

Lue lisää...

Katsaus metsien kasvatusmenetelmien vaikutuksista

Jari Miinan, Anne Tolvasen, Jouko Kumpulan ja Liisa Tyrväisen kokoamassa katsauksessa keskitytään erityisesti metsien jatkuvapeitteisen ja jaksollisen kasvatuksen vaikutuksiin suhteessa luonnontuotteiden tuotantoon, maisemaan, virkistyskäyttöön ja porolaitumiin.

Lue lisää...

Ruokavirasto neuvoo elintarvikeviennistä kiinnostuneita yrityksiä

Ruokaviraston uutisen mukaan elintarvikkeiden, kuten luonnontuotteiden (esim. marjojen ja yrttien) vienti Euroopan ulkopuolelle kiinnostaa ruoka-alan pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Ruokaviraston viennin asiantuntijat neuvovat tarvittaessa vientivaatimusten selvittämisessä

Lue lisää....

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 18.11.2020 verkkoseminaarina

Luonnontuotepäivien järjestelyt siirtyivät verkkoon. Ohjelma ja ilmoittautumislomake julkaistaan pian. Lisätietoa aitoluonto.fi-sivuilla...


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 

Lokakuu 2020

Metsän siimeksessä -retki

6.10. klo 10-14, Ikaalinen. Retken tavoitteena on esitellä maanomistajille, maaseutuyrittäjille sekä ruoka ja matkailutoimijoille mahdollisuuksia, joita metsään liittyvä kulttuuriperintö tarjoaa alueelle ja yritystoiminnalle. Retkellä tutustutaan myös kuntouttavan ja palauttavan metsäkokemuksen toteuttamiseen ja tuotteistamiseen.

Lue lisää...

Luonnontuotteiden viennistä Aasiaan

7.10. klo 10-12, webinaari. Business must go on! Exporting to distant markets and product development trends today -webinaarissa asiaa Aasian markkinoista ja vientinäkymistä.

Lue lisää...

Lankojen sienivärjäys ja värjäyksessä käytettävät sienet

7.10. klo 17-19, webinaari. Webinaarissa käydään läpi värjäyssienet ja niiden tunnistus sekä kuinka lankoja sienillä värjätään.

Lue lisää...

Villiyrttien jatkojalostustyöpaja

20.10./21.10./3.11./4.11., Helsinki. 13-28-vuotiaille nuorille suunnatussa villiyrttien jatkojalostustyöpajassa kerrataan yleisimmät villiyrtit sekä niiden keräämisen, käsittelyn ja säilömisen perusteet. 

Lue lisää...

Lankojen sienivärjäys

25.10. klo 13-17, Saarijärvi. Työpajassa käydään läpi vyyhdin käsittely, väriliemen keittäminen sienistä, lankojen puretus ja lankojen värjäys.

Lue lisää...

PuroMeetti

29.10. klo 12. PuroMeetit järjestetään neljä kertaa neljällä eri paikkakunnalla yhtäaikaisesti: Helsingissä, Mikkelissä, Tampereella ja Rovaniemellä. Tilaisuudet on suunnattu yritysten edustajille sekä elintarvikealan ja ruokaketjun toiminnan kehittäjille.

Lue lisää...

 

 
 
Marraskuu 2020

Monimuotoinen metsäni – metsänomistajapäivä

7.11. klo 9-15, Tampere. Päivä tarjoaa tietoa metsänomistajille luonnonhoidon keinoista ja luonnontuotteista. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Lue lisää...

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät

18.11. klo 8.30-16, verkkoseminaari. Luonnontuotepäivät järjestetään vuonna 2020 poikkeuksellisesti verkkoseminaarina. Ohjelma julkaistaan pian, seuraa ilmoitteluamme!

Lue lisää...

Miten parannat työarkea metsä- ja luontopalvelu-yrityksessäsi?

25.11. klo 8.30-12, Lehtola. Vierailevana luennoitsijana paikalle on kutsuttu metsänomistaja ja metsäyrittäjä Matti Äijö. Äijöllä on käytännönläheinen ote työhyvinvointiasioihin ja laaja kokemus metsäalan töistä.

Lue lisää...

 

 

Joulukuu 2020

Kiinnostaako luonnontuotteiden jatkojalostus?

2.12. klo 8.30-12, Lappeenranta. Tavoitteena on vapaamuotoinen keskustelu yrittäjien välisen yhteistyön ja luonnontuotteiden jatkojalostuksen edistämiseksi. Päivän aikana keskitytään erityisesti mahlan ja sienten käsittelyyn ja jatkojalostukseen. Vierailevana luennoitsijana on luonnontuotealan yrittäjä ja tutkija Heli Pirinen. 

Lue lisää...

 

 

Tammikuu 2021

Perinnesaunottajakoulutus

23.1.-21.3.2021, Kajaani. Koulutuksessa opitaan perinteisestä suomalaisesta saunotuksesta, sekä erilaisten yrttien, marjojen ja muiden luonnontuotteiden käytöstä (suola, hunaja, turve) osana saunottamista niin teoriassa kuin käytännössä. 

Lue lisää...

 

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›