aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 8/2020


Luonnontuotteilla enemmän tuottoa metsistä

Luonnontuotteet ovat edelleen metsiemme alihyödynnetty uusiutuva luonnonvara. Alan kasvulle on vielä runsaasti mahdollisuuksia. Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hankkeessa haastateltiin alalla toimivia metsänomistajia.

Lue lisää...

Kansallispuistot ja luontokeskukset luonnontuotteiden kauppapaikoiksi?

Tuoreessa työ- ja elinkeinoministeriön toimialaraportissa nostetaan esille kansallispuistojen kasvavat kävijämäärät sekä mahdollisuudet luonnontuotealan kasvulle.

Lue lisää...

Metsänomistajien suhtautumisesta luonnontuotteiden kartoitukseen

Maaseutututkimus – Finnish Journal of Rural Studies -lehden artikkelissa esitellään Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden tekemän kyselytutkimuksen tuloksia keskipohjalaisten yksityismetsänomistajien suhtautumisesta luonnontuotekarttoihin ja erityisesti marjakarttoihin.

Lue lisää...

Tuote- ja palvelutarvekysely suomalaisille luonnontuotteita käyttäville yrityksille

Kiihdyttämö-hankkeen kysely on suunnattu luonnontuotteita hyödyntäville yrityksille ja toimijoille. Kysely keskittyy luonnontuotteiden saatavuustarpeiden ja hankintakanavien kartoittamiseen. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa lappilaisia luonnon raaka-aineita voisivat hyödyntää kaikki toimijat ympäri Suomen.

Lue lisää...

Mustikkamehusta viiniä fermentoimalla

Turun yliopiston Elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikön tohtorikoulutettava Shuxun Liu tutki mustikkajuomien valmistusta vaihtoehtoisten hiivojen avulla.

Lue lisää...

Valtakunnallinen ruokamatkailukilpailu 2021

Yhdessä luonnosta ammentaen -kilpailuun voi osallistua jo olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai kehitteillä olevalla innovatiivisella, uudella ratkaisulla.

Lue lisää...

Luontomatkailun kehittäjille hankerahaa

Harvaan asutun maaseudun (HAMA) parlamentaarinen työryhmä avaa luontomatkailua koskevan hankehaun alkukevään 2021 aikana. Hankehaun avaamisen taustalla on matkailun kehittäminen HAMA-alueilla. Luontomatkailun hankehaun painopisteet ovat matkailun kestävyys, saavutettavuus ja digitalisaation hyödyntäminen.

Lue lisää...

Kiinnostaako keruuvakkojen yhteistilaus?

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry kartoittaa kiinnostusta keruuvakkojen yhteishankintaan. Raaka-aineitten keruun kehittämistyössä on herännyt kysymyksiä keruuvälineistä, niitten osalta laadukasta ja tuotannollista toimintaa ei ole tarkasteltu riittävästi. Yhdistyksen ehdottamassa keruuvakassa materiaali on elintarvikemuovia. Vakan hinta tulee olemaan noin 25€.

Lue lisää...


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 

Tammikuu 2021

Luonnosta tuotteeksi hankkeen Virtuaalinen opintomatka

20.1.2021 17.00-19.30, Microsoft Teams. Päivän aikana kolme luonnontuotealan yritystä esittelee toimintaansa: Yrttiukko Pekka Rajaniemi Viitasaarelta,
Hortafarmari Jouko Kivimetsä, hortamaatila Rääkkylässä sekä Ärmätti Tuomo Seppänen, nokkosenviljelyn pioneeri ja Suomen suurin nokkosenviljelijä Puolangalta

Lue lisää...

Perinnesaunottajakoulutus

23.1.-21.3.2021, Kajaani. Koulutuksessa opitaan perinteisestä suomalaisesta saunotuksesta, sekä erilaisten yrttien, marjojen ja muiden luonnontuotteiden käytöstä (suola, hunaja, turve) osana saunottamista niin teoriassa kuin käytännössä. 

Lue lisää...

 

 Maaliskuu 2021

Luonnontuotepainotteiset metsäsuunnitelmat

24.3.2021, verkko (Kajaani Seppälä, LuVa). Hakuaika päättyy: 16.03.2021.

Lue lisää...

 

Huhtikuu 2021

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

7.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

Luonnontuotepotentiaali metsissämme

21.4.2021 klo 9, verkko. Kajaani Seppälä, LuVa. Hakuaika päättyy 13.4.2021.

Lue lisää...

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

28.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

 

 
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry kiittää jäseniä, yhteistyökumppaneita ja uutiskirjeen tilaajia kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille

Rauhaisaa Joulua ja

Onnellista Uutta Vuotta 2021!

Kuva Pixabay

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›