Ajankohtaista

Artikkeli: Metsänomistajien suhtautuminen luonnontuotteiden kartoitukseen


11.12.2020

Maaseutututkimus – Finnish Journal of Rural Studies -lehden artikkelissa esitellään Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden tekemän kyselytutkimuksen tuloksia keskipohjalaisten yksityismetsänomistajien suhtautumisesta luonnontuotekarttoihin ja erityisesti marjakarttoihin. Kysely toteutettiin vuoden 2016 lopulla osana Arvopilotti-tutkimushanketta. Kohdealueena oli Keski-Pohjanmaa.

 

Tulosten mukaan enemmistö metsänomistajista pitää marjakarttojen laadintaa hyvänä asiana, mutta katsoo, ettei marjakarttoja tulisi julkaista ilmaiseksi yleiseen käyttöön ja että julkaisuun pitäisi olla maanomistajan lupa. Metsänomistajien mielestä parhaiten marjakartat soveltuisivat valtion talousmetsiin ja retkeilyalueille. Marjapaikkakarttojen laadinnan hyvänä puolena nähtiin, että marjasato saataisiin paremmin talteen ja haittapuolina nousivat esille huoli omiksi koettujen marjapaikkojen paljastumisesta ja kilpailun lisääntymisestä.

 

Lähde

Store, R., & Peltola, R. (2020). Metsänomistajien suhtautuminen metsien luonnontuotteiden kartoitukseen. Maaseutututkimus, 28(2), 6–31. Saatavilla: https://journal.fi/maaseutututkimus/article/view/99281


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi