aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 9/2021


Luontoyrittäjyyden tunnustuspalkinnot jaettiin

Kolmatta kertaa jaettavien luontoyrittäjyyden tunnustuspalkintojen saajat julkistettiin valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Äkäslompolossa. Vuoden 2021 luontoyritys on Arctic Warriors Oy Rovaniemeltä. Vuoden luonnontuotetoimijaksi puolestaan valittiin Suomen 4H-järjestö. Lisäksi muistettiin luonnontuotealalla ansioituneita Irja Mäkitaloa ja Anneli Tahvosta.

Lue lisää...

 

Luonnontuotepäivien aineistot julkaistu

Lue lisää...

 

Irjan kiitokset

Irjan kiitokset Luonnontuotepäiviä koskien.

Lue lisää...

Puolukkahunaja valittiin Suomen parhaaksi

Suomen paras hunaja 2021 -kilpailun voitto meni oululaiselle Raimo Tervolalle, jonka puolukkahunaja on äänestetty kisan parhaaksi useamman kerran aiemminkin. Sama hunaja ihastutti tänä vuonna myös kansainvälisessä London Honey Awards -kilpailussa.

Lue lisää...

Luonnontuotealan opettajien täydennyskoulutus käynnistyy

Luonnontuotealan ammatillisen koulutuksen parissa toimiville opettajille ja kouluttajille täydennyskoulutusta tarjoava hanke käynnistyy vuoden 2022 alussa. Täydennyskoulutuksen avulla alalle saadaan lisää työelämässä tarvittavia asiantuntijoita, joita kehittyvän elinkeinon kasvussa tarvitaan.

Lue lisää...

F.BAD II raaka-aineselvitys

EAKR - Future Bio-Arctic Desing (F.BAD) -projektikokonaisuudessa tutkitaan pohjoisen luonnon kasvien yhdisteitä, jotka voisivat korvata nykyisin käytettyjä haitallisia ja vaarallisia kemikaaleja mm. tekstiiliteollisuudessa. Esimerkiksi väinönputken ja suopursun kasviuutteista on löydetty potentiaalisia luonnonmukaisia homeenestoaineita, UV-suojia tai hyönteisten karkottajia.

Lue lisää...

Joulupuuseura ry julkaisi leikkohavuoppaan

Joulupuuseura ry on julkaissut marraskuussa 2021 24-sivuisen havuoppaan. Seura täyttää juuri 30 vuotta ja on toimintansa aikana julkaissut jo kaksi joulukuusien kasvatusta koskevaa opaskirjaa. Havuopas on ensimmäinen vain leikkohavuja käsittelevä opas. Oppaassa käydään läpi pääpiirteissään havuviljelmän perustamista, sadonkorjuuta sekä viljelmältä että metsästä, sekä havujen käyttöä ja markkinointia.

Lue lisää...

Jäsenesittelyssä: Kotitila Kiveinen

Sivutoimista yrittäjyyttä mm. villiyrttien parissa. Yritys valmistaa kuusenkerkkäsiirappia, pihkasalvaa ynnä muita luonnontuotteita. Myös luontoyhteysohjausta, ja myöhemmin majoitustakin.

Tutustu palveluun >

 

Suobiomassojen käyttömahdollisuudet hyvinvointituotteissa ja -palveluissa sekä elintarvikkeissa

Hankkeen päätavoitteena on selvittää Ranuan kunnan soiden potentiaali ja uudet mahdollisuudet suobiomassan (turpeet, sammal, kasvit) kestävälle ja monipuoliselle käytölle hyvinvointituotteissa ja -palveluissa sekä elintarvikkeissa.

Tutustu hankkeeseen >


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Kevyen viennin mahdollisuudet

2.12.2021 klo 13.00-14.30, Pulkkila tai etäyhteys

Perehdytään alueellisen identiteetin hyödyntämiseen markkinoinnissa ja tuotekehityksessä. Järjestää Fresh and Local Food - Competitive Advantages in Rural Areas -hanke, Avaimet Yrittäjyyteen -hanke ja Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymisvalmiuksien nostaminen -hanke.

Lue lisää...

Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari

8.12.2021 klo 10-15.30, etäyhteys

Ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia sekä kuullaan muun muassa leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten tuloksia. Järjestää yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›