Ajankohtaista

Luonnontuotealan opettajien täydennyskoulutus käynnistyy


04.11.2021

Luonnontuotealan ammatillisen koulutuksen parissa toimiville opettajille ja kouluttajille täydennyskoulutusta tarjoava hanke käynnistyy vuoden 2022 alussa. Täydennyskoulutuksen avulla alalle saadaan lisää työelämässä tarvittavia asiantuntijoita, joita kehittyvän elinkeinon kasvussa tarvitaan.

 

Luotava ja pilotoitava täydennyskoulutuskokonaisuus on jaettu kuuteen 5 opintopisteen laajuiseen opintojaksoon, joiden teemoiksi on valittu luonnontuotealan kehittymisen kannalta keskeiset osa-alueet: 1) Raaka-aineiden kestävät tuotantoketjut, 2) Luonnontuotteiden viljelymenetelmät ja korjuutekniikka, 3) Luonnontuotteiden ainesosat, ominaisuudet ja hyödyntäminen, 4) Markkinalähtöisen tuotekehityksen prosessit ja menetelmät, 5) Luonnontuotteisiin tukeutuvien palvelujen kehittäminen ja 6) Luonnontuotealan yritystoiminnan kehittäminen.

 

Täydennyskoulutus toteutetaan verkkoluentoina, luentoihin liittyvinä tehtävinä ja ryhmäkeskusteluina, työryhmätöinä, lähiopetuksena sekä itsenäisenä opiskeluna. Koulutuksen suunnittelua ja toteutusta tehdään tiiviissä yhteistyössä alan työelämän kanssa. Verkkoluentojen materiaalit sekä itseopiskelussa ja verkkotehtävissä hyödynnettävä sähköinen oppimateriaali kootaan hankkeen materiaalipankkiin, jossa ne ovat jatkossa vapaasti hyödynnettävissä.

 

Haku täydennyskoulutukseen käynnistyy talvella 2022. Kunkin opintojakson osallistujamääräksi tavoitellaan vähintään 20 henkilöä. Täydennyskoulutus on suunnattu luonnontuotealan ammatillisen koulutuksen parissa toimiville opettajille ja kouluttajille, erityisesti alan erikoisammattitutkinnon järjestämiseen valmiuksia hakeville. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutushankkeen ansiosta luonnontuotealan ammatillisen koulutuksen käyttöön ja erikoisammattitutkinnon koulutuksen käynnistämiseksi saadaan osaamistaan vahvistaneita opettajia ja kouluttajia sekä koulutusmateriaalia.

 

Hanketta koordinoi Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja osatoteuttajina toimivat Seinäjoen ammattikorkeakoulu Oy, Lapin Ammattikorkeakoulu Oy ja Arktiset Aromit ry. Hanke toteutetaan aikataululla 1.1.2022-30.11.2024. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

Lisätietoja: Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi