aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 4/2021


Saunaruokaelämystä uudistetaan yhteiskehittämisellä

Ruoka ja juoma sekä sen esillepano ovat olennainen osa suomalaista saunaelämystä. Etelä-Pohjanmaan liiton AKKE-rahoituksella toimiva uusi hanke tähtää kehittämään alueen yritysten liiketoimintaa yhdistämällä suomalaisen saunan vetovoiman suomalaiseen elintarvikeosaamiseen.

Lue lisää...

Yrityskohtainen tilannearvio luonnontuotealan yritykselle tai yrittäjäksi aikovalle Keski-Suomessa

Kehityskeskustelussa käydään kattavasti läpi yrityksen nykytilannetta, tulevaisuuden tavoitteita ja kehittämiskohteita sekä sovitaan yhdessä tarvittavista jatkotoimenpiteistä. liiketoimintasuunnitelman laatimisessa, toimitilojen suunnittelussa, rahoituksen hankkimisessa, markkinoinnissa ja tuotekehityksessä.

Lue lisää...

Hiilensidontapalvelu kiinnostaa metsänomistajia

Metsänomistajista noin kolme neljäsosaa oli tyytyväisiä jokamiehenoikeuksien nykyiseen laajuuteen. Jokamiehenoikeuksiin kuulumatonta toimintaa ilmoitti havainneensa usein noin joka kymmenes metsänomistaja.

Lue lisää...

Luonnonvaratuottajaksi opiskeleva Anna Kallunki palkittiin tuotesarjastaan

REDUn Kemijärven toimintayksikössä luonnonvaratuottajaksi opiskeleva Anna Kallunki menestyi Seinäjoen ammattikorkeakoulun järjestämässä opiskelijakilpailussa. Food Business Challenge -kilpailussa.

Lue lisää...

Luonnosta Sinulle -julkaisun teemana Villiyrtit ja erikoiskeruutuotteet

Monipuoliseen sisältöön mahtuu asiaa laatujärjestelmistä, ammattikeittiöiden villiyrttien käyttöä, luonnonkasvien viljelymahdollisuuksia, villikasvien käytössä huomioitavaa lainsäädäntöä, verotusta, kertausta jokamiehen oikeuksista ja luomukeruualueiden hyödyntämismahdollisuuksia.

Julkaisu on vapaasti luettavissa ja jaettavissa Arktiset Aromit ry:n sivuilla.

Lue lisää...

Mahla - koivun eliksiiristä lisäarvoa maaseudulle

Hankkeen päätavoitteena on koivusta saatavien tuotteiden, tuottajien ja hyödyntäjien verkoston luominen, erilaisten toimintamallien ja -ketjujen tekeminen liiketoiminnan kehittämiseen sekä tiedon tuottaminen mahlan ja pakurin hyödyntämiseksi entistä enemmän.

Tutustu hankkeeseen >

Jäsenesittelyssä: LuontoLeena

Yrityksen palveluntarjontaan kuuluu luontoretket, yrtti- sieni- ja marjakurssit sekä poimijakorttikoulutukset, Green Care -kouluttaminen, Green Care -lähtöinen luontoavusteinen toiminta ja tapahtumat, luonnontuotteiden keruu ja jatkojalostaminen.

Tutustu palveluun >

SeAMK Ruoka 2021 - Ilmastokestävää ruokaketjua edistämässä

Mukana kokemuksia digitaalisen metsävaratiedon soveltamisesta luonnontuotteiden keruukohteiden kartoituksessa - esimerkkinä mahlakoivikot ja kuusenkerkkätaimikot sekä eteläpohjalaisten ruokaketjun yritysten näkemykset metsiin perustuvista luonnontuotteista.

Lue lisää...

Ratkaisuja matkailuyrityksille energia- ja materiaalitehokkuuteen

CBC NatureBeST –hanke on tuottanut opaskirjan matkailuyritysten energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Oppaassa käsitellään mm. erilaisia energia-, käymälä- ja jätehuollon toimiviksi todettuja ratkaisuja.

Lue lisää...

Luontoyrittäjyysverkosto lausui luomuohjelman luonnoksesta

Luomukeruutuotannon tavoitteissa tulisi näkyä yhtenäisten luomukeruualueiden laajentaminen kansainvälisten markkinamahdollisuuksien hyödyntämiseksi, kustannustehokas sertifiointiprosessi ja toimintamallin reiluus.

Lue lisää...

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 
Kesäkuu 2021

Leikkohavut-yhteistyötilaisuus

8.6.2021 klo 9-11, Microsoft Teams.

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu 4.6. mennessä.

Lue lisää...

Discover the potential of Nordic forests - business meets science

9.6.2021 klo 10-14, verkko.

Raaka-aineiden ja luonnontuotteiden laadun ja aitouden tunnistamiseen kehitettyjä menetelmät sekä mahdolliset teolliset jalostusmenetelmät. Ilmoittaudu 7.6. mennessä.

Lue lisää...

4. PuroMeetti

10.6.2021 klo 12-16, verkko.

Neljäs ja viimeinen elintarvikeyrityksille suunnattu PuroMeetti. Aiheena "Markkinoille meno yhdessä". Ilmoittaudu 7.6. mennessä.

Lue lisää...

Jatkojalostuksen avulla arvonlisää luonnontuotteille ja alueille?

15.6.2021 klo 13-16, verkko.

Webinaari, työpaja ja toimijaesittelyjä, järjestää Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hanke

Lue lisää...

 

Myöhemmin

Fermentoinnin rooli ruokajärjestelmän tutkimuksessa

7.9.2021 klo 16.30-18.30

Fermentointi elintarvikkeissa ja
ruokateollisuudessa 2021, Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon - oppimisympäristön kehittäminen

Lue lisää...

Lähiruokapäivä

11.9.2021

Liity Lähiruokapäivän toteuttajaksi!

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus

11.10.2021-31.8.2022, Otavan Opisto

Perehdy monipuolisesti ja laaja-alaisesti luontokuvauksen eri osa-alueisiin teoriassa ja käytännössä. Soveltuu erinomaisesti eräoppaille, luonto-ohjaajille, luontomatkailuyrittäjille ja muille luontoalan yrittäjille. Haku auki 4.9.2021 saakka.

Lue lisää...

 

 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›