aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 5/2021


Marjakaverikampanjassa etsitään unelmien marjastusseuraa

Arktiset Aromit ry:n Marjakaveri-kampanjan tavoitteena on edistää marjastusta jakamalla hyödyllisiä vinkkejä sekä auttamalla löytämään sopivaa seuraa marjametsään. Marjakaveri-ryhmistä voi etsiä seuraa, kyytiä ja vinkkejä marjapaikoista eri puolilta maatamme.

Lue lisää...

Sirkku Wacklin luonnontuotealan toimialapäälliköksi

Sirkku Wacklin aloitti luonnontuotealan toimialapäällikkönä kesäkuussa. Wacklin omaa pitkän kokemuksen maaseutuhallinnon virka- ja esihenkilön tehtävistä ja on työskennellyt Pohjanmaan ELY-keskuksessa maaseutuyksikön Kokkolan toimipisteen päällikkönä vuodesta 2002.

Lue lisää...

Osallistu biotalousstrategian kansalaiskyselyyn

Suomen biotalousstrategiaa päivitetään parhaillaan. Valmisteilla on strategia, joka keskittyy biotalouden jalostusarvon kestävään kasvattamiseen. Otakantaa.fi-palvelussa on 18.6.2021 avattu kansalaiskysely, jossa pyydetään ottamaan kantaa strategian suuntaan heinäkuun puoliväliin mennessä.

Lue lisää...

Suomen metsä ja suokasvillisuus inventoidaan

Luonnonvarakeskus (Luke) aloittaa koko Suomen kattavan metsä- ja suokasvillisuuden inventoinnin toukokuun aikana. Kasvillisuudessa 25 vuoden aikana tapahtuneet muutokset kertovat luonnon monimuotoisuuden tilasta sekä metsätalouden ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Lue lisää...

Havaitsitko mehiläisparven? Ilmoita mehilaisparvet.fi-palveluun

Tarhamehiläisten parveilu pyritään aina estämään. Mikäli parvi on kuitenkin päässyt karkaamaan tarhalta, siitä pitäisi ilmoittaa mahdollisimman pian mehiläisparvet.fi-palveluun. Siten mehiläishoitaja voi hakea parven nopeasti tarhan turvaan eikä parvesta aiheudu sivullisille haittaa.

Lue lisää...

Kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan opas

Lapin ammattikorkeakoulussa Iida Kutunivan ja Juho-Pekka Niemelinin opinnäytetyössä suunniteltiin kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan opas, jonka avulla voidaan kehittää luonnonvaroja hyödyntävien hyvinvointi-, luonnontuote- ja matkailualan pienten sekä keskisuurten yritysten liiketoiminnan kestävyyttä. Opas toteutettiin Lappi Luxus – palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun -hankkeen toimeksiantona

Lue lisää...

Jäsenesittelyssä: Väkipuu Tmi

Yritys tarjoaa metsänomistajille palvelut talousmetsän hoitoon ja monikäyttöön. Metsuritöiden toteutuksessa voidaan kannattavasti huomioida puuntuotannollisen tavoitteen lisäksi luonnonhoito, riista, maisema sekä luonnontuotteet.

Tutustu palveluun >

LuoPro - Luonnontuotteet, probiootit ja kosmetiikan aktiivisuus Arktisessa Biolaaksossa

Hankkeessa kehitetään menetelmiä, joilla tutkitaan fermentoiduissa tuotteissa olevia eläviä maitohappobakteereita - erityisenä kiinnostuksen kohteena ne spesifiset maitohappobakteerimuodot, joiden positiivisille terveysvaikutuksille on olemassa tieteellistä tutkimuspohjaa.

Tutustu hankkeeseen >

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Fermentoinnin rooli ruokajärjestelmän tutkimuksessa

7.9.2021 klo 16.30-18.30

Fermentointi elintarvikkeissa ja
ruokateollisuudessa 2021, Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon - oppimisympäristön kehittäminen

Lue lisää...

Lähiruokapäivä

11.9.2021

Liity Lähiruokapäivän toteuttajaksi!

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus

11.10.2021-31.8.2022, Otavan Opisto

Perehdy monipuolisesti ja laaja-alaisesti luontokuvauksen eri osa-alueisiin teoriassa ja käytännössä. Soveltuu erinomaisesti eräoppaille, luonto-ohjaajille, luontomatkailuyrittäjille ja muille luontoalan yrittäjille. Haku auki 4.9.2021 saakka.

Lue lisää...

 

 
Hyvää kesää!

 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›