Ajankohtaista

Marjakaverikampanjassa etsitään unelmien marjastusseuraa


24.06.2021

Arktiset Aromit ry  

Tiedote 23.6.2021

 

Marjakaverikampanjassa etsitään unelmien marjastusseuraa

 

Arktiset Aromit ry:n Marjakaveri-kampanja käynnistyy jälleen. Kampanjan tavoitteena on edistää marjastusta jakamalla hyödyllisiä vinkkejä sekä auttamalla löytämään sopivaa seuraa marjametsään. Moni haluaisi lähteä marjaan, mutta ei tohdi yksin lähteä. Marjakaveri-ryhmistä voi etsiä seuraa, kyytiä ja vinkkejä marjapaikoista eri puolita maatamme.

 

Tänä vuonna kampanja käynnistetään leikkimielisellä kyselyllä unelmien marjakaverista. Kampanjasivuilla esitellään yhdeksän erilaista marjastajahahmoa, joista voi valita mieluisimman marjakaverin. Lisäksi kyselyssä on mahdollisuus omin sanoin kertoa, kuka on unelmien marjakaveri, kenen kanssa haluaisi marjaan ja miksi. Unelmaseuraa voi olla ystävä, lemmikki, julkisuuden henkilö tai vaikkapa mielikuvitushahmo. Osa mielenkiintoisista ja hauskoista vastauksista julkaistaan kampanjasivuilla.

 

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan marjastusta helpottavia ja tehostavia keksintöjä. Kaikki nämä mahdollistavat marjankeruun selkä suorana. Taikainnon Marjanpoimintakone toimii akulla, ja sopii erityisesti mustikan ja puolukan keruuseen. Taivalkoskelaisen Kalevi Remeksen Karpalon- ja lakanpoimintalaite sopii molemmille marjoille mukana tulevan vaihto-osan ansiosta. Plastexin varrellinen Marjuri on kehitetty jo 1990-luvulla ja on muiden palkintojen tavoin kotimaista tuotantoa.

 

Marjakaverikampanja kokoaa viime vuoden tavoin satokauden alkaessa marjojen ostopisteet kartalle osoitteeseen www.arktisetaromit.fi/sos . Ostopisteverkosto helpottaa marjojen myyntiä, ja viime vuonna kotimaisen keruun osuus myyntiin kerätystä marjasta yli kaksinkertaistui edellisvuodesta. Myös tänä vuonna satonäkymät ovat mainiot ja keruutulos on mahdollista tuplata toistamiseen!

 

Kyselyn, ostopisteiden ja Marjakaveri-ryhmien lisäksi voi kampanjassa heittää haasteen ystäville, työporukoille ja harrasteryhmille. Kampanjasivuilla on esimerkkejä viime vuoden haasteista ja sinne kootaan myös tämän vuoden haasteita. Somekanavissa käytetään hashtageja #marjakaveri ja #unelmienmarjakaveri, joilla voi tägätä haluamansa henkilöt tai tahot mukaan nauttimaan marjasaaliin ohella marjastuksen monista hyvistä vaikutuksista.

 

Lisätietoja:

Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi

https://www.arktisetaromit.fi/sitenews/view/-/nid/518/ngid/1

Marjanpoimintakone: https://taikainno.fi/

Lakan- ja karpalonpoimintalaite: https://www.youtube.com/watch?v=0MpACXBhIW8

Marjuri: https://www.plastex.fi/marjuri-punainen.html

https://plastex.kuvat.fi/searchresults/marjuri/


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi