aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 7/2021


Luonnontuotepäivät 2021

Valtakunnalliset luonnontuotepäivät järjestetään Länsi-Lapissa 3.-4.11.2021. Seminaariin voi osallistua myös verkossa. Retkeilyillä pääsee tutustumaan Lapin yrityksiin ja luonnontuotealaan liittyvään toimintaan. Ilmoittautuminen on nyt avattu.

Lue lisää...

Ruokamatkamatkailu –kilpailun voittajat on julkaistu!

Nielu metsäravintola on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021!

Lue lisää...

Perusteluja ja tuloksia yrityksen energiaratkaisuista

Energiaratkaisuja kannattaa miettiä myös luontoalalla, tässä oiva puheenvuoro ja esimerkki aiheesta! Uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta ruokasektorille -webinaarissa toimitusjohtaja Keijo Vataja Yrjö Wigren Oy:stä kertoi, millaisia energiaratkaisuja yritys on tehnyt, miksi ne on valittu ja millainen rooli energiaratkaisuilla on toiminnallisesti ja markkinoinnillisesti yrityksen toiminnassa.

Lue lisää...

Hiililaskennalla eväitä vastuulliseen ruoantuotantoon

Hiililaskenta voi olla vahvuuksia ja kehittämistavoitteita myös luontoalan yrityksille ja tuotteille. Uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta ruokasektorille -webinaarissa johtava asiantuntija Senja Arffman Envitecpolis Oy:stä avasi mitä yrityksen toiminnan näkökulmasta tarkoittaa vastuullisuus ja millainen rooli hiililaskennalla on yritystoiminnan vastuullisuudessa.

Lue lisää...

Aitoja makuja -lehti julkaistu

Syyskuun numerossa kerrotaan muun muassa, miten lappilaiset pienyrittäjät vastasivat korona-ajan messutoiminnan hiljenemiseen, millaisia kokemuksia eteläsavolaiset yritykset saivat kokeilevasta kehittämisestä ja millaisen resurssipankin PuroNetti tarjoaa.

Lue lisää...

Jäsenesittelyssä: Hortoilu.fi

Suomen vanhin villiyrttisivusto, joka tarjoaa villiyrttitietouden ja reseptiikan lisäksi laadukkaita ja elämyksellisiä villiyrtteihin, hyvinvointiin, kasvien rohtokäyttöön ja luontoon liittyviä luentoja, kursseja, koulutuksia ja ohjelmapalveluja sekä horta- ja hyvinvointimatkoja.

Tutustu palveluun >

 

Tulevaisuus luonnonantimissa

Hankkeen tavoitteena on saada Pohjois-Satakunnan nuoret jälleen kiinnostumaan luonnontuotteista; luonnonyrteistä, marjoista, sienistä sekä kalataloudesta sekä niiden hyödyntäminen tulevaisuuden liiketoiminnassa. Pohjois-Satakunta on alueena vilkasta kalastusaluetta ja aktiivista luonnontuotteiden keruualuetta, joten kiinnostuksen elinvoimaisena säilyminen on tärkeää myös luonnontuote-elinkeinon kannalta.

Tutustu hankkeeseen >


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Kainuun hankintatreffit  – Luonnontuotteet ja vieraskasvit julkisissa hankinnoissa

5.10.2021 klo 15-17.30, Kajaani/verkko

Julkisista hankinnoista kiinnostuneille luonnontuote-, elintarvike- ja luontoyrittäjille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja julkisten hankintojen parissa työskenteleville. Järjestää Mahva- ja Kantri-Sampo-hankkeet.

Lue lisää...

Luontoalan erikoisammattitutkinto

7.10 klo 12 -14, verkko
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen,
Toimiminen luonnontuotteiden kansainvälisessä kaupassa. Järjestää Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke.

Lue lisää...

Luonnosta tuotteeksi -opintomatka Saarijärvelle

8.10.2021 klo 10-14, opintomatka

Kohteena Crenoco ja Luotolan tila. Järjestää Luonnosta tuotteeksi -hanke ja Luonnontuotteet pakettiin -yritysryhmähanke. Ilmoittaudu 5.10. mennessä.

Lue lisää...

Luonnontuotebisnes monin tavoin maailmalle

12.10.2021 klo 13-16, verkko

Kuunnellaan ja pohditaan luonnontuotealan kansainvälistymistä. Järjestää Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hanke. Ilmoittautumiset 10.10. mennessä.

Lue lisää...

Luontoalan erikoisammattitutkinto

13.10 klo 12 -14, verkko
Luonnontuotealan kouluttajana toimiminen,
Lajintunnistuksen asiantuntijana toimiminen. Järjestää Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke.

Lue lisää...

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 2021

3.-4.11.2021, Länsi-Lappi/verkko

Retkeilyillä pääsee tutustumaan Lapin yrityksiin ja luonnontuotealaan liittyvään toimintaan. Seminaarissa tarkastellaan kehittyvän luonnontuotealan tulevaisuutta, raaka-aineita luonnontuotealan arvoketjujen perustana sekä luonnontuotteita hyvinvointituotteissa ja -palveluissa erityisesti Lapin näkökulmasta.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›