aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 5/2022


PAKURIKÄÄVÄLLÄ TUOTTOA METSÄSTÄ - Tutustu pakurin viljelyyn

Pakurilla on kova kysyntä ja sen viljelyllä huimat tuotto-odotukset. Pakurin käyttö lisääntyy yhä maailmalla ja sen myötä myös kysyntä Suomessa. Luonnon pakuri alkaa hiljalleen ehtyä. Kysyntään vastaaminen edellyttää pakurin viljelyn lisäämistä runsaasti.

Lue lisää...

Metsien sienillä viruksia vastaan

Sienet ovat poikkeuksellisen rikas bioaktiivisten yhdisteiden lähde. Yhdisteitä voidaan käyttää moniin sovelluksiin, kuten puhdistusaineisiin, kosmetiikkaan ja lääkkeisiin. Niillä pystytään tuhoamaan myös virusten kyky infektoida. Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Jyväskylän yliopiston tutkimusryhmä on löytänyt metsien sienistä apua virusten torjuntaan.

Lue lisää...

 

Puolukka- ja herkkutattisadot olivat hyviä kuivasta keskikesästä huolimatta

Vuoden 2021 luonnonmarjasato oli hyvä. Luonnonmarjoista puolukkaa kerättiin myyntiin eniten. Sen sato oli onnistuneen pölytyksen vuoksi edellisvuotista suurempi. Luonnonsienistä ylivoimaisesti eniten kerättiin myyntiin herkkutattia.

Lue lisää...

Luomutuotteiden keruu luomuvalvontaan liitetyllä alueella

Jokamiehenoikeudella kerättäviä tuotteita voivat kerätä tai keruuttaa alueen omistajan lisäksi keruutuotteen ostajat. Kaupallinen luomukeruutoiminta edellyttää yritykseltä toiminnan kuvausta eli luomusuunnitelmaa, ilmoittautumista luomuvalvontaviranomaiselle, luomuehtoihin sitoutumista sekä niiden noudattamista.

Lue lisää...

Kasvata vientiä ilmastoviisailla tuotteilla – tule mukaan KIKE-hankkeeseen

Hankkeeseen valitaan 50 kasvuhakuista elintarvikealan mikro- tai pk-yritystä kahdessa 25 yrityksen erässä kevään ja syksyn 2022  aikana. Ole nopea! Esittele yrityksesi ja lähetä hakemuksesi jo tänään. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää...

Tuote- ja palveluvirittämö 2.0 - Tuote- ja palvelukehityksen sparrausta mikro- ja pk-yrityksille

Yrittäjä, oletko kehittämässä uutta tuotetta tai palvelua? Osaatko hyödyntää kestävän kehityksen ja digitalisaation mahdollisuudet kehittämisessä? Tuote- ja palveluvirittämö 2.0 tarjoaa Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä toimiville mikro- ja pk-yrityksille maksuttoman kehittämisprosessin.

Lue lisää...

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Pakuri, kerkät, havut –  bisnesmahdollisuuksia Kaakkois-Suomeen - Työpaja 5.5. (Teams)

Tervetuloa mukaan Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU) -hankkeen työpajaan, joka järjestetään Teams-yhteydellä. Tule verkostoitumaan yli luonnontuotealan toimialarajojen ja ole mukana luomassa toimipide-ehdotuksia alueen luonnontuotealan kehittämiseksi! Ilmoittautuminen 3.5. mennessä

Lue lisää...

 

Yrttipoimijakoulutus etänä 11.5.2022 klo 17:30-19:30

Etänä pidettävässä yrttipoimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja koivunlehti.
Koulutuksessa käydään läpi luonnonyrttien kerääminen ja käyttö, jokamiehen oikeudet, sekä luonnonyrttien käyttöön liittyvä lainsäädäntö

Lue lisää...

 

Asiakkaita alustoilta ja kasvua somesta -webinaari 23.5.2022 klo 13-16

Tule kuulemaan alustatalouden mahdollisuuksista sekä hakemaan sosiaalisesta mediasta kasvua. Alustataloudesta puhumassa yrittäjä, yliopettaja Antti Sekki (Laurea AMK) ja sosiaalisesta myynnistä kasvuvalmentaja Oona Kankkunen (Network&Growth).

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus syksyllä

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 10.10.2022 – 30.8.2023 Otavan Opistolla. Koulutuksen sisällöstä ja opetuksesta vastaa valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen, joka tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Ilmoittautuminen 2.9.2022 mennessä.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›