aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 6/2022


Vuoden luonnonyrtti vuohenputki on monikäyttöinen

Vuoden luonnonyrtiksi 2022 valittu vuohenputki sopii hyvin osaksi terveyttä tukevaa ruokavaliota. Lehdet ovat hyvin ravintorikkaita. Niissä on muun muassa runsaasti kuitua, kalsiumia, kaliumia, seleeniä ja C-vitamiinia sekä bioaktiivisia yhdisteitä. Vuohenputken lehdet sopivat erinomaisesti salaattipohjiksi ja niillä voikin korvata viljellyt salaatit joko kokonaan tai osittain.

Lue lisää...

Koivun mahla - Perustamislaskelmat liiketoimintasuunnitelman tueksi

"Liiketoiminnan perustamiseksi tehtävät päätökset vaativat perusteellisia laskelmia, joiden avulla voidaan arvioida toiminnan kannattavuus ja menestymisen edellytykset."

Lue lisää...

 

Suomen ensimmäinen luonnon virkistyskäyttöstrategia

Ensimmäistä kertaa laaditun kansallisen luonnon virkistyskäytön strategian tavoitteena on tuoda luonnossa olemisen hyötyjä suomalaisten tietoon ja kannustaa suomalaisia luontoon.

Lue lisää...

Luonto on potentiaalinen stressin vähentäjä työterveyshuollossa

Luonto vaikuttaa tutkitusti hyvinvointiin ja terveyteen monella tapaa. Kainuunmeren Työterveyshuollossa kiinnostuttiin luontoperustaisista työtavoista ja nähtiin, että ne voisivat tuoda lisäarvoa niin asiakkaiden kuin työntekijöiden hyvinvointiin.

Lue lisää...

Luonnon virkistyskäytön valtakunnallisen inventoinnin tulokset julki

Valtakunnallinen ulkoilututkimus seuraa ulkoilun harrastamisessa tapahtuvia muutoksia sekä monia ulkoiluun liittyviä asioita ihmisten arjessa. Suomalaisten ulkoiluaktivisuus on säilynyt korkeana. Luontoalueet ovat entistä aktiivisemmassa ja monipuolisemmassa käytössä.

Lue lisää...

Sienet teemana kevään Luonnosta Sinulle -julkaisussa

Arktiset Aromit ry:n kevään Luonnosta Sinulle -verkkojulkaisussa on teemana sienet. Ne ovat kevyttä ja terveellistä ravintoa, ja niiden elintarvikekäyttöä olisi mahdollista lisätä huomattavasti. Sienillä on valtavasti myös muita hyödyntämismahdollisuuksia, joista vasta vain pieni osa on otettu käyttöön.

Lue lisää...

Mehiläiset selvinneet viileästä keväästä hyvin

YK:n julistamaa maailman mehiläispäivää vietettiin 20. toukokuuta melko viileässä säässä. Kevään viipyminen ei ole kuitenkaan haitannut mehiläispesien kehitystä.

Lue lisää...

Luomua metsäluonnosta -hankkeen webinaarien materiaalit saatavilla

Luomua metsäluonnosta - viestintähankkeessa pidettiin huhtikuun aikana kolme webinaaria. Materiaalit ja tallenteet saatavilla.

Lue lisää...

Keraaja.fi -palvelu vei kerääjärekisterin verkkoon

Luonnonraaka-aineiden kerääjät digiaikaan
Vanhat neuvoja- ja poimijakoulutukset ovat historiaa. Valtakunnallisesti avattu kerääjärekisteri kokoaa yhteen sekä kouluttajat, kerääjät että ostajat.

Lue lisää...

Föhr ja Talvitie uusia jäseniä yhdistyksen hallitukseen

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n vuosikokouksessa valittiin hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Heli Pirinen, Päivi Saikkonen ja uutena Kaija Föhr (Vaellustallien liitto) sekä varajäseniksi Anu Tossavainen, Timo Niinimäki ja uutena Johanna Talvitie (Väkipuu Tmi). Hallituksen puheenjohtajana vuosikokouksen päätöksellä jatkaa Katja Misikangas (Arctic Warriors Oy).

Lue Johannan esittely tästä.

Hallituksen kokoonpanoon voi tutustua nettisivuillamme.

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Pakkausmerkinnät ja terveysväitteet luonnontuotteissa -  webinaari 9.6.

Arktiset Aromit ry:n ja Ruokaviraston webinaarissa 9.6.2022 klo 12–15 selvitetään, mitä tuotteesta saa ja mitä pitää kertoa. Webinaari on maksuton ja avoin kaikille luonnontuote- ja elintarvikealan toimijoille.

Lue lisää...

Villiyrttikarkelot Oulussa 11.6.2022

Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjät yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa järjestää Villiyrttikarkelot Oulussa kesäkuun 11. päivänä. Myös eri kehittämishankkeita on yhdistyksen mukana järjestämässä tapahtumaa.

Lue lisää...

Marjastamassa-kirjoituskilpailulla kerätään muistoja marjaretkistä

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun, joka toimii samalla muistitietokeruuna marjastuksesta. Kilpailu järjestetään 16.5.-15.8.2022 välisenä aikana.

Lue lisää...

Mustikka-valokuvakilpailu nostaa valokeilaan metsämustikkamme

Arktiset Aromit ry järjestää 1.6.2022 – 30.12.2022 valokuvakilpailun, jonka aiheena on MUSTIKKA, vuoden 2022 luonnonmarja. Kilpailun tavoitteena on saada laadukkaita kuvia metsämustikkaa koskevan viestinnän tueksi.

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus syksyllä

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 10.10.2022 – 30.8.2023 Otavan Opistolla. Koulutuksen sisällöstä ja opetuksesta vastaa valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen, joka tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Ilmoittautuminen 2.9.2022 mennessä.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›