Ajankohtaista

Marjastamassa-kirjoituskilpailulla kerätään muistoja marjaretkistä


16.05.2022

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun, joka toimii samalla muistitietokeruuna marjastuksesta. Kilpailu järjestetään 16.5.-15.8.2022 välisenä aikana. Kilpailu on osa Marjakaveri-kampanjaa, joka kannustaa kansaa marjastamaan jo neljättä vuotta.

 

Keräämme kaikenikäisten ihmisten marjastustarinoita ja -kokemuksia ympäri Suomea. Voit kertoa jostain yksittäisestä marjastusretkestä, joka on jäänyt erityisen hyvin mieleen, tai tyypillisestä marjaretkestäsi tai yleisemmin marjaretkistäsi ja -muistoistasi, kertoo kilpailun koordinaattori Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.


Kilpailun tavoitteena on paitsi jakaa marjastuskokemuksia, myös kerätä arvokasta muistitietoa sekä menneiltä vuosikymmeniltä että nykyajassa. Kirjoitusten avulla pystytään analysoimaan, miten marjastuksen merkitys on muuttunut eri sukupolvien välillä ajan kuluessa.

 

Toivomme mukaan kirjoituksia kaikenikäisiltä, myös vanhemmalta ikäluokalta. Mikäli kirjoittaminen tai tarinan lähettäminen tuntuu ikäihmisestä hankalalta, mutta tarinoita olisi kerrottavana, voisi lähipiirin nuori toimia tallentajana, vinkkaa Turtiainen.


Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopisto käyttävät aineistoa marjastukseen liittyvässä viestinnässä sekä tutkimuksellista tarkoitusta ja suomalaisen kulttuuriperinnön dokumentointia varten. Kirjoitukset tullaan arkistoimaan kulttuuriperintöä tallentavaan arkistoon.

 

Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Tämän lisäksi kilpailun raati valitsee kolme parasta tarinaa, joiden kirjoittajat julkistetaan Arktiset Aromit ry:n 30-vuotisjuhlassa vuonna 2023 ja jotka palkitaan tuotepalkinnoilla.

 

Kilpailun raatiin kuuluvat teatteri-ilmaisun ohjaaja, käsikirjoittaja Ulla Schroderus Suomussalmelta, MMT Kauko Salo Joensuusta, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Markku Pölönen Kontiolahdelta ja MMT Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

 

Kilpailun ohjeet: Arktiset aromit


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi