aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 8/2022


Ajankohtaista harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehausta

  • Haku luonto-, ruoka-, metsästys- ja kalastusmatkailun kehittämishankkeille on auki.
  • Tarkennettu matkailustrategia julkaistu
  • Päivämääriä syksyn tapahtumiin

Lue lisää...

Tuote- ja palveluvirittämö 2.0 - Yrityksesi tuote- ja palvelukehittämisen tukena

Yrittäjä, oletko kehittämässä uutta tuotetta tai palvelua? Kaipaatko kehittämisen sparraajaa? Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä toimiville mikro- ja pk-yrityksille on tarjolla maksuton kehittämisprosessi, jossa yrityksen tuotekehitystyötä tuetaan eri keinoin.

Lue lisää...

Suomen luonnon päivää juhlitaan 27.8.

Yleisötapahtumia, retkiä, mustikkapiirakkaa, liputusta – Suomen luonnon päivää elokuun lopussa juhlitaan monin tavoin jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna luontoa juhlitaan jälleen lukuisissa eri tapahtumissa ympäri Suomen.

Lue lisää...

Marjakaveri-kampanja kokoaa jälleen ostopisteet kartalle

Arktiset Aromit ry jatkaa Marjakaveri-kampanjaa myös tänä vuonna. Edellisvuosien tapaan marjojen ja sienten ostopisteet kootaan kartalle.

Lue lisää...

Kerääjä.fi -palvelun käyttö ja sisältö laajenevat

Palveluun rekisteröityneitä käyttäjiä on jo noin 750. Palvelun avulla kerääjät saavat tietoa tarvittavista raaka-aineista ja yritykset mahdollisuuden parantaa raaka-aineiden saatavuuttaan.

Lue lisää...

Suomella potentiaalia kalastusmatkailuun

Visit Finlandin kesällä 2022 toteuttamasta kyselystä selviää, että tiedonpuute ja erityisesti valmiiksi paketoitujen kalastusmatkojen heikko saatavuus on koettu yhtenä suurimmista haasteista Suomen kalastusmatkailun kehittämisessä.

Lue lisää...

Flavonoidipitoiset marjat ylläpitävät ja parantavat kognitiivista toimintaa

Tutkimus selvitti marjojen vaikutusta aivojen toimintaan lyhyellä aikavälillä. Marjoja käyttäneen ryhmän tarkkuus erityisesti vaativissa tehtävissä oli testeissä parempi kuin verrokeilla. Vaikutus näkyi vielä kuusi tuntia marjojen nauttimisen jälkeen.

Lue lisää...

Luonnonmateriaalein rikastettu hiekkalaatikkohiekka vahvistaa lasten elimistön mikrobistoa ja immuunisäätelyä

Päiväkotilasten immuunijärjestelmän säätely voi parantua jo kahdessa viikossa leikkimällä hiekkalaatikossa, jossa hiekka sisältää monimuotoisen luonnon mikrobiston.

Lue lisää...

Luomukeruusta löytyy tietosivut Suomen metsäkeskuksen sivuilta

Luomukeruutuotannolla tarkoitetaan luonnonvaraisten kasvien ja niiden osien keruuta luomuvalvontaan liitetyiltä ja hyväksytyiltä alueilta. Etenkin kansainvälisillä markkinoilla luomusertifioinnilla on suuri merkitys, joten metsien luomukeruualueiden sertifiointiin tarvittaisiin lisää alueita. Metsien luomusertifiointi ei vaikuta metsänhoitoon.

Lue lisää...

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Mahla- hankkeen päätösseminaari 18.8.2022

Päätösseminaari järjestetään torstaina 18.8.2022 klo 13-16 Lepolan talolla (Kappalaisentie 49) Hausjärvellä aivan Riihimäentien tuntumassa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Teamsin kautta.

Lue lisää...

Sienten poimijavalmennukset, syksy 2022

 

Poimijavalmennuksessa opit sienten kaupallisen käytön perusteet ja voit suorittaa poimijakortin. Valmennus sisältää teoriaosuuden etänä ja maasto-osuuden. Tilaisuudet vaativat ilmoittautumisen, ensimmäinen teoriaosuus etänä 23.8.

Lue lisää...

Luonnontuote ja -kosmetiikka-alan koulutus 24.8.2022

Luonnontuote ja -kosmetiikka-alan koulutus 24.8.2022 klo 9-15 (Teams). Aiheina on laadunhallinta osana luonnontuotteiden ja -kosmetiikan tuotekehitystä sekä PK- ja mikroyritysten rahoitusmahdollisuudet ja osaamisverkosto.

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus syksyllä

 

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 10.10.2022 – 30.8.2023 Otavan Opistolla. Koulutuksen sisällöstä ja opetuksesta vastaa valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen, joka tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Ilmoittautuminen 2.9.2022 mennessä.

Lue lisää...

Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi -työpaja 6.9. ja 26.9.2022

 

Mity-Lab-hanke ja Idea Nature oy:n järjestävät elintarvikkeiden fermentointiin ja tuotekehitykseen liittyvän koulutuksen (Teams) ja työpajan Kajaanin Impilinnassa syyskuussa 2022. Aloituspäivän koulutukseen ja verkkokurssiin voi osallistua kuka tahansa myös ilman työpajaan osallistumista.

Lue lisää...

Koulutuksia verkossa ja lähiopetuksena

 

Verkossa: Uusia öljykasveja avomaan tuotantoon 13.9.2022

Proteiinia tuottavia kasveja, niiden tuotanto, markkinat ja kannattavuus 22.11.2022

Lähiopetuksena: GPS-laitteet peltoviljelyssä 4.11.2022 sekä Piensahalaitoksen perustaminen -koulutus 20.-22.9.2022

Lue lisää...

Mustikka-valokuvakilpailu nostaa valokeilaan metsämustikkamme

Arktiset Aromit ry järjestää 1.6.2022 – 30.12.2022 valokuvakilpailun, jonka aiheena on MUSTIKKA, vuoden 2022 luonnonmarja. Kilpailun tavoitteena on saada laadukkaita kuvia metsämustikkaa koskevan viestinnän tueksi.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›