Ajankohtaista

Marjakaveri-kampanja kokoaa jälleen ostopisteet kartalle


01.08.2022

Arktiset Aromit ry jatkaa Marjakaveri-kampanjaa myös tänä vuonna. Edellisvuosien tapaan marjojen ja sienten ostopisteet kootaan kartalle. Kampanjaan kuuluu tänä vuonna myös Marjastamassa-kirjoituskilpailu ja MUSTIKKA-valokuvauskilpailu.

 

Marjastuskausi on käynnistynyt lakalla ja mustikalla. Arktiset Aromit ry kannustaa tänäkin vuonna keräämään marjoja myyntiin myös kotimaisten marjanjalostajien tarpeisiin ja kokoaa yhdistyksen S.O.S-sivuille ostopisteet sitä mukaa, kun yritykset niitä ilmoittavat. Sivuilta löytyy myös vinkkejä marjastukseen ja sienestykseen.

 

Osana Marjakaveri-kampanjaa Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto järjestävät yhteistyössä Marjastamassa -kirjoituskilpailun. Kilpailun tavoitteena on paitsi kerätä ja jakaa marjastustarinoita ja -kokemuksia eri puolilta maatamme, myös saada taltioitua arvokasta muistitietoa sekä menneiltä vuosikymmeniltä että nykyajasta. Kirjoitusten avulla pystytään analysoimaan, miten marjastuksen merkitys on muuttunut eri sukupolvien välillä ajan kuluessa. Tähän mennessä tulleista marjastustarinoista on osa julkaistu Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla ja niihin voi tutustua myös Arktiset Aromit ry:n S.O.S.-sivustolla.

 

MUSTIKKA-valokuvakilpailun tavoitteena on saada laadukkaita kuvia metsämustikkaa koskevan viestinnän tueksi ja kannustaa viestinnän ammattilaisia hankkimaan aitoja mustikkakuvia kuvaajilta sen sijaan, että käytettäisiin virheellisesti kuvapankkien pensasmustikkakuvia. Mustikka on vuoden 2022 luonnonmarja. Kuvatarjonta kuvapankeissa metsämustikasta on heikkoa eivätkä viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiset aina tunnista marjojen eroa.

 

Lisätiedot, ostopistehaku ja kilpailujen säännöt: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sos/

 

Lisätietoja: Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, p. 040 580 1186

Lisätietoja kirjoituskilpailusta: Marjut Turtiainen, marjut.turtiainen@arktisetaromit.fi, p. 044 493 6719 

 

Marjakaverikampanja on osa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta, jota osarahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi