aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 7/20


Valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaarin materiaalit

Luonnontuotealan perinteisessä valtakunnallisessa tapahtumassa tarkasteltiin tänä vuonna Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja laadukasta tuotantoketjua sekä laatua ja osaamista alan kasvun tekijöinä. Kooste päivän esityksistä materiaalilinkkeineen löytyy täältä.

Vuoden luontoyritys: LehtoPeat Oy

LehtoPeat Oy on luontoyrittäjyyden edelläkävijä, joka on ansiokkaasti ja innovatiivisesti kehittänyt hoitoturvealaa sekä alan tuotteita ja palveluja.

Lue lisää...

Vuoden luonnontuotetoimija: Suomen metsäkeskus

Vuoden luonnontuotetoimija 2020 on metsäkeskus, jonka hankkeet ja henkilöstö ovat tulleet vauhdilla mukaan luonnontuotealan kehittämistyöhön niin aluetasolla kuin valtakunnallisesti.

Lue lisää...

Kunniakirja 2020: Saska Tuomasjukka

Tunnustuksena kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomisesta ja menestyksekkäästä tuotekehityksestä, Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy.

Lue lisää...

Opetusvideoita luonnonyrteistä

Wild Food Savo –hankkeen toteuttamissa opetuskäyttöön suunnitelluissa videoissa esitellään lyhyesti neljä yleistä villiyrttiä: nokkonen, voikukka, siankärsämö ja vuohenputki.

Lue lisää...

Viennin kasvattaminen vaatii ajantasaista markkinatietoa

MarketWise-hanke 2018–2020 antoi elintarvikealan pk-yrityksille varmuutta kansainvälistymiseen. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoittama ja Fennopromon toteuttama hanke on edistänyt elintarvikealan yritysten kansainvälistymistä rohkaisemalla ja auttamalla yrityksiä ajantasaisen markkinatiedon äärelle.

Lue lisää...

Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle

Opas kerääjille sekä luonnontuotealan yrityksille, joissa luonnon raaka-aineita jalostetaan korkeamman jalostusarvon tuotteiksi elintarvike-, hyvinvointi- ja kosmetiikka-aloille. Oppaan sisällön on tarkoitus tuoda tietoa jo olemassa olevien omavalvontapohjien ja oppaiden rinnalle laadunhallintaan korkean raaka-aineen laadun ylläpitämiseksi sekä raaka-aineen jalostusarvon nostamiseksi.

Lue lisää...

KryoMikro -hankkeen loppuraportti

Keväällä päättyneessä hankkeessa tutkittiin kahden Suomen prosessiteollisuudessa hyödyntämättömän tekniikan, kryokonsentraation ja mikroaaltokäsittelyn, soveltuvuutta elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden prosessointiin, sekä kaatopaikan suotovedestä regeneroidun veden käsittelyyn.

Lue lisää...

Kiinnostaako keruuvakkojen yhteistilaus?

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry kartoittaa kiinnostusta keruuvakkojen yhteishankintaan. Raaka-aineitten keruun kehittämistyössä on herännyt kysymyksiä keruuvälineistä, niitten osalta laadukasta ja tuotannollista toimintaa ei ole tarkasteltu riittävästi. Yhdistyksen ehdottamassa keruuvakassa materiaali on elintarvikemuovia. Vakan hinta tulee olemaan noin 25€.

Lue lisää...


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 

Joulukuu 2020

Luomukeruusertifiointi tutuksi metsänomistajille

8.12.2020 klo 13-15.00, verkko, Adobe Connect. Seminaarissa kuullaan keruuluomukyselyiden tuloksista Keski-Suomessa, Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja saadaan tietoa metsien luomusertifioinnista.

Lue lisää...

Kansallispuistojen potentiaali luonnontuotealan kehitykselle

16.12. klo 13, webinaari. Tilaisuudessa puhujina luonnontuotteiden, biosfäärialueiden, kestävän matkailun, luonto-, ruoka- ja kulttuuripalvelujen sekä reitistöjen huippuasiantuntijoita. Lisäksi webinaarissa julkaistaan uusi luonnontuotealan toimialaraportti.

Lue lisää...

 

 

Tammikuu 2021

Luonnosta tuotteeksi hankkeen Virtuaalinen opintomatka

20.01.2021 17.00-19.30 Microsoft Teams:n kautta. Päivän aikana kolme luonnontuotealan yritystä esittelee toimintaansa: Yrttiukko Pekka Rajaniemi Viitasaarelta,
Hortafarmari Jouko Kivimetsä, hortamaatila Rääkkylässä sekä Ärmätti Tuomo Seppänen, nokkosenviljelyn pioneeri ja Suomen suurin nokkosenviljelijä Puolangalta

Lue lisää...

Perinnesaunottajakoulutus

23.1.-21.3.2021, Kajaani. Koulutuksessa opitaan perinteisestä suomalaisesta saunotuksesta, sekä erilaisten yrttien, marjojen ja muiden luonnontuotteiden käytöstä (suola, hunaja, turve) osana saunottamista niin teoriassa kuin käytännössä. 

Lue lisää...

 

 Maaliskuu 2021

Luonnontuotepainotteiset metsäsuunnitelmat

24.03.2021, verkko (Kajaani Seppälä, LuVa). Hakuaika päättyy: 16.03.2021.

Lue lisää...

 

Huhtikuu 2021

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

7.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

Luonnontuotepotentiaali metsissämme

21.4.2021 klo 9, verkko. Kajaani Seppälä, LuVa. Hakuaika päättyy 13.4.2021.

Lue lisää...

Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus

28.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.

Lue lisää...

 

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›