Ajankohtaista

KUNNIAKIRJA 2020 Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy


18.11.2020

KUNNIAKIRJA 2020

Tunnustuksena kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomisesta ja menestyksekkäästä tuotekehityksestä, Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry haluaa antaa Saska Tuomasjukalle tunnustusta kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomisesta ja menestyksekkäästä tuotekehityksestä.

 

Kuva Saska Tuomasjukka, Lapin MariaSaska Tuomasjukan 2009 perustaman mehuyrityksen Lapin Marian tuotevalikoima on kasvanut vuosien varrella smuuteilla, glögeillä ja mehutiivisteillä.

 

- Jokainen tuotteemme on ollut tienraivaaja omassa luokassaan, Lapin Marian yrittäjä Saska Tuomasjukka kertoo. Emme ole tuottaneet kopioita vaan uusia elämyksiä. Aina luomuna, ja aina itse tehden. Lapin Maria on valmistaja, joka on ylpeä tuotteiden laadusta.

 

- Valmistamalla itse takaamme paitsi tuotteiden laadun myös kotimaisten raaka-aineiden käytön. Luomme työtä suomeen koko arvoketjuun. Suomalaisilla metsän tuotteilla olisi suuri potentiaali, mutta olemme muna-kana-ongelman edessä. Menestyviä uutuuksia voitaisiin tehdä, jos olisi raaka-aineita. Raaka-aineita voitaisiin kerätä ja toimittaa, jos olisi riittävä kysyntä. Tilanteeseen ei ole muuta ratkaisua kuin lisätä määrätietoisesti raaka-aineen keruun ja käsittelyn volyymia ja osaamista joka tasolla, avaa Tuomasjukka yrityksen toimintaperiaatetta ja luonnontuotealan tämänhetkisiä haasteita.

 

Tuomasjukan toinen ehdotus muna-kana-ongelman ratkaisuksi on tehdä uudenlaisia tuotteita niistä aineksista mitä todella on saatavissa.

 

 - Saatavuutta on tällä hetkellä kerkästä ja rajoitetusti nokkosesta. Näistä on hyvä aloittaa sitovin osto-toimitussopimuksin tuotantoa ja prosessointia. Suomesta puuttuu keruutuotteiden ammattimainen prosessointi puolivalmisteiksi teollisuudelle. Tässä on suurin markkinarako tällä hetkellä, arvioi Tuomasjukka luonnontuotealan mahdollisuuksia.

 

Kuva Lapin MariaVuosi 2020 on ollut Tuomasjukan sanoin hullunrohkeaa aikaa.

 

 - Lanseerasimme täysin uudenlaisen tuotteen, jollaista ei tee kukaan muu – luomuna tai muutenkaan. Villipestomme räjäyttikin pankin, ja se sai myös vuoden 2020 Luonnontuote -tunnuksen. Kolmessa kuukaudessa olemme myyneet Villipestoa yli 150 000 purkkia. Ensi vuonna laajennamme tuotteen jakelua ja aloitamme viennin.

 

Lopuksi Tuomasjukka kiittää saamastaan kunniakirjasta kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomiseen ja menestyksekkääseen tuotekehitykseen liittyen.

 

- Kiitän tunnustuksesta, ja haluan jakaa sen eteenpäin kaikille yhteistyökumppaneillemme. Ilman omistautuneita keruuyrittäjiä ja kerääjiä, jotka toimittavat ainutlaatuiset aineksemme, emme olisi mitään.

 


Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry haluaa antaa tunnustusta ansioituneille luontoyrittäjyyden parissa toimiville yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Palkintokategoriat ovat Vuoden luontoyritys ja Vuoden luonnontuoteteko/-toimija. Lisäksi yhdistys jakaa kunniakirjan alalla merkittävää kehittämistyötä tehneelle toimijalle.

 

Vuoden luontoyrityksen myöntää Suomen luontoyrittäjyysverkosto, ja vuoden luonnontuoteteko/- toimija ja kunniakirjan saajat ovat valikoituneet yhteistyössä Suomen luontoyrittäjyysverkoston ja Arktiset Aromit ry:n kanssa. Vuoden 2020 tunnustukset jaettiin 18.11. valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaarin yhteydessä: www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat. Lisätietoa ja mediakuvia https://www.aitoluonto.fi/yhdistys/tunnustuspalkinnot/ ja https://www.aitoluonto.fi/yhdistys/tunnustuspalkinnot/mediakuvat/


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi