Ajankohtaista

VUODEN LUONTOYRITYS 2020 LehtoPeat Oy


18.11.2020

VUODEN LUONTOYRITYS 2020

LehtoPeat Oy

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry on myöntänyt Vuoden luontoyritys -tunnustuksen LehtoPeat Oy:lle.

 

Kuva Heikki Ruha LehtoPeat Oy- Kiitos tästä kunniasta, Vuoden luontoyritys! Tämä antaa potkua toimintaamme! kommentoi LehtoPeat Oy:n yrittäjä Heikki Ruha saatuaan tiedon alan verkoston antamasta tunnustuksesta.

 

- LehtoPeat Oy on luontoyrittäjyyden edelläkävijä, joka on ansiokkaasti ja innovatiivisesti kehittänyt hoitoturvealaa sekä alan tuotteita ja palveluja, kertoo valitsijaraadin puheenjohtaja Katja Misikangas Suomen luontoyrittäjyysverkostosta.

 

LehtoPeat Oy:llä ja Heikki Ruhalla on pitkä kokemus hoitoturvetuotteiden ja alaan liittyvän koulutuksen parista.

 

- LehtoPeat on toiminut hoitoturvealalla jo 24 vuotta, ja itse olen kouluttanut turvehoitajia 15 vuotta. Meidän tuotteiden raaka-aine kerätään omalta suolta. Analysointitulokset ovat osoittaneet, että raaka-aine on laadukasta ja bioaktiiviset ainepitoisuudet korkeita.

 

Yrityksellä on laaja skaala erilaisia hoitoturve- ja suoveteen tehtyjä tuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan Ähtärin päätoimipisteessä. Toiminta on myös laajentunut vuoden 2020 aikana.

 

- Perustimme kesällä Kokkolaan ja lokakuussa Kurikkaan uudet turvehoitolat. Lisäksi Ähtärissä kaksi vuotta toiminut SuoSpaamme toiminta on monipuolistunut. Siellä on hoitohuone keskellä suota ja ikuisen nuoruuden lähde, mineraalivesiallas, joka löytyi vahingossa. Lisäksi kesällä matkailualueella toimii saunaravintola Kiulu, jossa olemme osakkaana. Siellä on kolme hoitopaikkaa ja saunat käytössä, Ruha kertoo.

 

Kuva LehtoPeat OyRuha haluaa kuitenkin nostaa esille hoitoturpeen verotukseen ja Kela-korvaamattomuuteen ja siten alaan vaikuttavat epäkohdat.

 

 - Olen näiden neljännes vuosisadan aikana yhä vakuuttuneempi hoitoturpeen ihmeellisestä voimasta. Mielestäni joka terveyskeskuksessa pitäisi olla turvehoito-huone ns. Buranakuurien vaihtoehtona, Ruha nostaa esille.

 

- Hoitoturpeen pitäisi olla myös arvonlisäverosta vapaa. Kyseessä on kuitenkin 100 % luonnontuote, joka ainoastaan jauhetaan. Auttaisi pienyrittäjää kummasti, jos hoitoturve lisättäisiin samalle viivalla marjojen ja muiden luonnontuotteiden verotuksen kanssa. Olen vienyt asiaa eteenpäin, mutta asia ei ole edennyt, Ruha tiivistää.

 

 

 


Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry haluaa antaa tunnustusta ansioituneille luontoyrittäjyyden parissa toimiville yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Palkintokategoriat ovat Vuoden luontoyritys ja Vuoden luonnontuoteteko/-toimija. Lisäksi yhdistys jakaa kunniakirjan alalla merkittävää kehittämistyötä tehneelle toimijalle.

 

Vuoden luontoyrityksen myöntää Suomen luontoyrittäjyysverkosto, ja vuoden luonnontuoteteko/- toimija ja kunniakirjan saajat ovat valikoituneet yhteistyössä Suomen luontoyrittäjyysverkoston ja Arktiset Aromit ry:n kanssa. Vuoden 2020 tunnustukset jaettiin 18.11. valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaarin yhteydessä: www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat. Lisätietoa ja mediakuvia https://www.aitoluonto.fi/yhdistys/tunnustuspalkinnot/ ja https://www.aitoluonto.fi/yhdistys/tunnustuspalkinnot/mediakuvat/

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi