aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 7/2022


Metsähallitus sai luomusertifikaatin luvanvaraisille luonnontuotteille Lappiin

Luvanvaraisten tuotteiden, kuten kerkkien ja pakurin, osalta luomulainsäädäntö muuttui vuoden alussa. Jatkossa maanomistajan, jonka mailta kerätään luvanvaraisia luomukelpoisia tuotteita, tulee itse hankkiutua luomusertifioinnin piiriin.

Lue lisää...

Metsäkeskuksen tulevaisuuskatsaus II: luonnontuotteet

Luonnontuotteissa on poikkeuksellisen paljon potentiaalia ja luonnontuotealaan kohdistuu runsaasti mielenkiintoa ja odotuksia. Lataa pdf-muotoinen dokumentti talteen.

Lue lisää...

 

Luonnontuotteiden pakkausmerkinnöissä myös kuva voi johtaa harhaan

Arktiset Aromit ry järjesti yhteistyössä Ruokaviraston kanssa webinaarin, jossa käsiteltiin monipuolisesti luonnontuotteisiin liittyviä pakkausmerkintöjä sekä ravitsemus- ja terveysväitteitä. Webinaarin tallenteet ja materiaalit saatavilla.

Lue lisää...

Esiintyykö pihallasi luonnonvaraista tai vanhaa, viljeltyä kuminakasvia?

Luonnonvarakeskus (Luke) selvittää luonnonvaraisten ja vanhojen, viljeltyjen kuminakantojen esiintymistä. Monesta pihapiiristä voi löytyä todella harvinaista kuminaa. Havaintoja kannattaa metsästää kesäkuussa, jolloin kumina kukkii. Myös omakohtaiset kasvin käyttöön liittyvät reseptit ja erilaiset käyttötavat kiinnostavat.

Lue lisää...

Toimialojen tulevaisuuden näkymissä epävarmuutta

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi kuuden toimialan tilannekuvat ja tulevaisuuden näkymät. Luonnontuotealan raaka-ainehankinta kaipaa volyymia ja yhteistyötä. Matkailuala ei ole palautunut pandemiaa edeltävälle tasolle, mutta odotukset vuoden 2022 kehityksestä ovat positiiviset.

Lue lisää...

Harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämishankkeiden haku auki

Ruoka-, luonto-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankkeisiin on saatavilla rahoitusta. Toiminnan tulee kohdistua harvaan asutuille alueille. Hankehaku on auki 15.8.2022 asti.

Lue lisää...

Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke (KEVE) on alkanut

Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke jatkaa Keski-Suomen ruokasektorin pitkäjänteistä kehittämistyötä. Uuden hankkeen tavoitteena on vahvistaa entisestään verkostomaista yhteistyötä, edistää ruokaverkoston vastuullista ja kestävää toimintaa sekä vahvistaa verkoston vaikuttavuutta ja viestintää.

Lue lisää...

Heinäkuussa lomaillaan

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n toimisto hiljenee loman viettoon heinäkuun ajaksi. Hyvää kesää kaikille!

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

Kestävän kehityksen ja ympäristönäkökulman huomioiminen kosmetiikassa

Ilmainen online-koulutus torstaina 30.6. klo 14:00–15:30 Suomen aikaa.

Lue lisää...

Marjastamassa-kirjoituskilpailulla kerätään muistoja marjaretkistä

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun, joka toimii samalla muistitietokeruuna marjastuksesta. Kilpailu järjestetään 16.5.-15.8.2022 välisenä aikana.

Lue lisää...

Mustikka-valokuvakilpailu nostaa valokeilaan metsämustikkamme

Arktiset Aromit ry järjestää 1.6.2022 – 30.12.2022 valokuvakilpailun, jonka aiheena on MUSTIKKA, vuoden 2022 luonnonmarja. Kilpailun tavoitteena on saada laadukkaita kuvia metsämustikkaa koskevan viestinnän tueksi.

Lue lisää...

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutus syksyllä

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 10.10.2022 – 30.8.2023 Otavan Opistolla. Koulutuksen sisällöstä ja opetuksesta vastaa valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen, joka tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Ilmoittautuminen 2.9.2022 mennessä.

Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›