Ajankohtaista

Harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämishankkeiden haku auki


15.06.2022

Ruoka-, luonto-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankkeisiin on saatavilla rahoitusta. Toiminnan tulee kohdistua harvaan asutuille alueille.

 

Harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankehaku aukeaa 15.6.2022. Hankkeissa voidaan esimerkiksi luoda yhteistyöverkostoja, kehittää matkailutuotteita ja –palveluita tai edistää matkailun vastuullisuutta, laadun kehittämistä, saavutettavuutta tai ostettavuutta. Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa rahoitusta näiden alueiden matkailun kehittämiseen harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän päätöksellä yhteensä kolme miljoonaa euroa.

 

-  On upeaa, että harvaan asuttujen alueiden matkailulle kohdistetaan nyt näin merkittävää tukea, iloitsee työryhmän puheenjohtaja Hanna Huttunen (kesk).

 

- Toivomme hakemuksia laajalta hakijajoukolta, myös sellaisilta toimijoilta, joiden alueella ei vielä ole vakiintunutta matkailutoimintaa. 

 

- Kotimaan matkailukohteisiin kohdistuu suurta mielenkiintoa, ja harvaan asutuilla alueilla on valtavasti annettavaa tällä alalla, huomauttaa työryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sdp).

 

Hankkeiden tulee kohdistua pääasiassa harvaan asutuille alueille. Harvaan asutut alueet kattavat merkittävän osan eli yli 68 % Suomen pinta-alasta. Aluemäärittely pohjautuu Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämän paikkatietopohjaiseen kaupunkimaaseutuluokitukseen. Tutustu luokitteluun ymparisto.fi-verkkosivustolla.

 

Hankehaun käynnistämisestä päätti harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä, jonka tehtävänä on edistää näiden alueiden elinvoimaa ja hyvinvointia ja seurata niiden erityiskysymyksiä. Lisää tietoa työryhmän toiminnasta maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla.

 

Lisää tietoa avautuvasta hausta päivittyy Lapin ELY-keskuksen verkkosivuille. Hankehaku on auki 15.6-15.8.2022.

 

Hankehaun avaamisen mahdollistava valtioneuvoston asetus hyväksyttiin valtioneuvoston istunnossa 9.6.2022.

 

Lisätietoja:
Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän puheenjohtaja Hanna Huttunen, puh. 09 432 3077, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä, puh. 09 432 3157, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Maa- ja metsätalousministeriö: hallitussihteeri Jussi Sallila, puh. +358 295 162 129, etunimi.sukunimi@gov.fi, eritysasiantuntija Auli Sihvola, puh. +358 295 162 442, etunimi.sukunimi@gov.fi 

 

Lähde


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi