aitoluonto.fi

AITOLUONTO -uutiskirje 2/2020


Suomen luontoyrittäjyysverkoston vuosikokous

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n vuoden 2020 vuosikokous siirtyi myöhempään ajankohtaan. Uudesta ajasta ja paikasta tiedotetaan erikseen.

Lue lisää...

Kerääjiä ja kouluttajia kartoitetaan

Kartoitamme luonnontuotteiden poimijakoulutuksen (poimijakortin) suorittaneita sekä alan kouluttajia. Oletko edelleen kiinnostunut luonnontuotteiden (marjat, sienet, yrtit) kaupallisesta keruusta? Tai kiinnostaako kerääjien kouluttaminen? Ilmoita yhteystietosi.

Lue lisää...

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 18.-19.11.2020 Kuopiossa

Vuoden odotetuinta luonnontuotealan tapahtumaa valmistellaan parhaillaan. Merkkaa päivät jo kalenteriisi ja seuraa ilmoitteluamme aitoluonto.fi-sivuilla...

 

 

Marsi 2019 julkaistu

Luonnonmarjojen ja -sienten kauppaantulomäärätutkimus 2019 (MARSI) raportti on julkaistu. Sen mukaan 2019 luonnonmarjasato oli keskinkertainen, sienisato erittäin huono. Kesän kuivuudesta huolimatta puolukkaa kerättiin edellisvuotta huomattavasti enemmän, lähes 6 miljoonaa kiloa. Mustikkasato jäi kauas vuoden 2018 määristä ja lakan myyntimäärät laskivat. Aiempaa paremman puolukkasadon ansiosta luonnonmarjoista ja -sienistä saatava kokonaistulo nousi kymmenisen prosenttia, yhteensä lähes 18 miljoonaan euroon. Mustikkaa saatiin Länsi-Suomessa hyvin ja Itä-Suomessa keskinkertaisesti, mutta muualla Suomessa huonosti.

Lue lisää...

 

Uusi kirja yrttien viljelystä

Suomen tunnetuin yrttiviljelytutkija Bertalan Galambosi esittelee uudessa kirjassaan Yrttiruutujen äärellä 46 uutuusyrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden viljelyyn.

Lue lisää...

Tutkimusjulkaisu mustikan ja tyrnin lehdistä

Tuloksista nousi erityisesti esille mustikan ja tyrnin lehdistä tehdyn uutteen korkea antioksidanttikapasiteetti ja kyky estää lihatuotteiden pilaantumista.

Lue lisää...

Väitöstutkimus: Stressaantuneille luonnossa liikkumisesta suurin hyödyn kokemus

Ympäristöpsykologiasta tohtoriksi väitelleen Tytti Pasasen tutkimuksessa osallistujien mielialaa ja hyvinvointia selvitettiin kyselytutkimuksella ja kenttäkokeilla.

Lue lisää...

Kampanjat kannustavat auttamaan pölyttäjiä

Maa- ja metsätalousministeriön Hyönteishotellit2020 ja Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjat kannustavat tekemään pieniä tekoja pölyttäjien elinolosuhteiden turvaamiseksi. Tekoja voi tehdä kotiparvekkeella tai -pihassa, tai vaikkapa yhdessä koko työyhteisön kanssa. Kevään ja kesän mittaan mm. Yle tuottaa tietoja ja sisältöjä pölyttäjähyönteisistä eri medioihin.

Lue lisää...

Suomalaisuus viestinnän kärjeksi

RuoKasvu -ruokaviennin kehittämis- ja koordinaatiohanke toteutti Japanissa marraskuussa 2019 kaksi kuluttajaryhmäkeskustelua, joissa testattiin arktisuus-viestintäkonseptin toimivuutta japanilaisten kuluttajien osalta tarkoituksena tunnistaa markkinakohtaiset viestinnälliset kärjet.

Lue lisää...

Luonnolla suuria terveysvaikutuksia -"Olet, mitä syöt, juot, hengität ja kosketat"

Viime vuosien tieteellinen tutkimus luonnon terveyshyödyistä tukee ihmisten omakohtaisia havaintoja. Aihetta käsiteltiin WWF-lehdessä 1/2020. Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Liisa Tyrväisen kenttäkokeessa Helsingissä verrattiin keskenään metsäistä ja laajaa Keskuspuistoa, kaupungin syleilyssä sijaitsevaa Alppipuistoa ja vilkasta keskusta-aluetta.

Lue lisää...

 

 

Matkaraportti mustikan ja puolukan viljelystä Pohjois-Amerikassa

Lusti- Luonnonmarjojen saatavuuden turvaaminen viljelyllä -hankkeen Pohjois-Amerikan opintomatkan raportissa kerrotaan erityisesti pohjoisamerikkalaisen metsämustikan eli kanadanmustikan (Vaccinium angustifolium) ja euraasialaista alkuperää olevan puolukan (Vaccinium vitis-idaea) viljelystä ja siihen liittyvästä tutkimuksesta Yhdysvalloissa.

Lue lisää...


Tapahtumavinkkejä

 

Luonnonkosmetiikan lainsäädäntö -webinaari 20.4.

Luonnonkosmetiikkaan liittyvää lainsäädäntöä avaa Heli Pirinen Idea Nature Oy:stä. Webinaarin järjestää Luonnosta tuotteeksi -hanke.

Lue lisää..

Villiyrteistä bisnestä -webinaari 28.4.

Luonnosta tuotteeksi -hankkeen järjestämä webinaari 28.4.2020 klo 17-20.

Lue lisää..

Permakulttuurin perusteet, Koli 22.-23.8.

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyökumppanina Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Lue lisää...

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 2020, Kuopio 18.-19.11.

Ohjelmaa valmistellaan, seuraa ilmoitteluamme!

 

 
Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›