Ajankohtaista

Kampanjat kannustavat auttamaan pölyttäjiä


17.04.2020

Maa- ja metsätalousministeriön Hyönteishotellit2020-kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia ryhtymään hotellinpitäjiksi ja avaamaan oman hyönteishotellin vaikka kotipihan kulmalle, kerrostalon katolle tai mökkirantaan. Uhkaavan hyönteiskadon takia hotelleille riittää kysyntää hyönteisten maailmassa enemmän kuin koskaan. Hyönteishotellinpitäjäksi ryhtyminen on helppoa ja edullista.

 

Kampanja on osa YK:n maailmanlaajuista kasvinterveysvuotta, jota vietetään Suomen aloitteesta. Maa- ja metsätalousministeriön lisäksi hyönteishotellikampanjassa on mukana iso liuta reippaita kumppaneita, joiden pörinään pääset tutustumaan tästä.

 

Rinta rinnan Hyönteishotellit2020-tempauksen kanssa käynnistyi Yle Luonnon Pelasta pörriäinen -hanke, jossa kannustetaan tekemään pieniä tekoja pölyttäjien elinolosuhteiden turvaamiseksi. Kevään ja kesän mittaan Yle tuottaa tietoja ja sisältöjä pölyttäjähyönteisistä eri medioihin. Tekoja voi tehdä kotiparvekkeella tai -pihassa, tai vaikkapa yhdessä koko työyhteisön kanssa. Kampanja käynnistyy huhtikuussa ja teot voi ilmoittaa Yle Luonnon verkkosivuilla huhtikuun alusta lähtien. Kampanja on mukana myös kesän Pointti-kaupunkifestivaaleilla, jotka järjestetään tänä vuonna usealla eri paikkakunnalla.

 

Oman hotellin voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #hyönteishotellit2020, #pelastapörriäinen ja @hyonteishotellit2020, jolloin koko Suomi pääsee seuraamaan uuden ”hotelliketjun” levittäytymistä kevään ja kesän mittaan.

 

Lähteitä ja lisätietoa aiheesta

https://yle.fi/aihe/kategoria/luonto/pelasta-porriainen

www.luonnonkirjo.fi

www.hyönteishotellit.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi