Ajankohtaista

Matkaraportti mustikan ja puolukan viljelystä Pohjois-Amerikassa


25.03.2020

 

Lusti- Luonnonmarjojen saatavuuden turvaaminen viljelyllä -hankkeen Pohjois-Amerikan opintomatkan raportissa kerrotaan erityisesti pohjoisamerikkalaisen metsämustikan eli kanadanmustikan (Vaccinium angustifolium) ja euraasialaista alkuperää olevan puolukan (Vaccinium vitis-idaea) viljelystä ja siihen liittyvästä tutkimuksesta Yhdysvalloissa. Raportissa tarkastellaan lyhyesti myös Pohjois-Amerikassa tehtävää luonnonmarjojen jalostusta, markkinointia sekä toimijoita.

 

Esimerkiksi Mainen osavaltiossa kanadanmustikan viljely on pitkälti koneellistettu ja toiminta on näin saatu kustannustehokkaaksi. Puolukan viljely on keskittynyt Oregonin ja Washingtonin osavaltioihin. Vuonna 2014 viljelytiloja oli Oregonissa jo satakunta ja viljelyalan arvioitiin kasvavan 3 000 hehtaariin tulevien vuosien aikana.

 

Lähde ja lisätietoa

Vanhanen, H. & Peltola, R. 2020. Amerikan marjamailla : LUSTI – Luonnonmarjojen saatavuuden turvaaminen viljelyllä -hankkeen osaraportti. Luonnonvarakeskus. Saatavilla: https://jukuri.luke.fi/handle/10024/545634

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi