Ajankohtaista

Permakulttuurin perusteet 11.-12.5.2019 Kolilla


04.03.2019

Kuva Elontilan ystävät ry

 

Permakulttuuri on suunnittelufilosofia ja -menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää luonnon toimintaa ja muotoja jäljentäviä maisemakokonaisuuksia tuottaen kestävällä tavalla ruokaa, kuituja ja energiaa paikallisiin tarpeisiin. Permakulttuuri tarjoaa harmonisen, eettisen, luovan ja inspiroivan vastauksen globaaleihin ympäristökysymyksiin. Se painottaa työskentelyä yhdessä luonnon kanssa eikä sitä vastaan.


Permakulttuurin perusteet  -kurssin sisältö  pohjautuu kouluttaja Ilkka Aulan kirjoittamaan kirjaan ”permakulttuuriopas – käsikirja lasten ja nuorten kanssa työskenteleville." Kirjassa esitettyjä kasvatuksellisia ohjelmia ja menetelmiä esitellään kurssin aikana myös käytännön esimerkein maastossa.


Kurssi antaa valmiuksia
- havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita.
- permakulttuurin etiikan ja periaatteiden  ymmärtämiselle.
- permakulttuurisuunnitteluun.
- käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen.


Kouluttaja MMM Ilkka Aula on suorittanut permakulttuurisuunnittelusertifikaatti-kurssin (PDC-Permaculture Design Certificate) vuonna 1995 ja on sen jälkeen toiminut permakulttuurisuunnittelijana, kirjoittanut aiheeseen liittyviä artikkeleita, järjestänyt permakulttuurikoulutuksia, osallistunut permakulttuuri-kumppanuushankkeeseen ja kirjoittanut oppaan permakulttuurista.
Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu kasvattajille, ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.


Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyökumppanina Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

 

Aika: la–su 11.–12.5.2019 (la klo 10–18, su 9–16)    
Paikka: Kolin keidas, Ylä-kolintie 12 B, Koli
Kouluttaja: MMM Ilkka Aula


Hinta: 120 € Elontilan Ystävät ry:n jäsenet, 150 € muut (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, ruokailut, majoituksen, saunan). Early Bird -hinta -10 % on voimassa 11.3.2019 asti.
Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu: Sitova ilmoittautuminen 30.4.2019 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella tai et@elontila.fi tai puh. 045-8797999. Kurssille ilmoittautuminen vahvistuu, kun ennakkomaksu (25 % koulutuksen kokonaishinnasta) on suoritettu. Ennakkomaksu palautetaan maksun suorittaneelle vain, jos Elontilan Ystävät ry peruuttaa koulutuksen tai osallistujan pätevästä syystä (todennus esim. lääkärintodistuksella).
Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu. 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi