JUURET lähiruokahanke

Hankkeen nimi
JUURET lähiruokahanke

Hankkeen päätoteuttaja

Jalasjärven 4H-yhdistys

 

Yhteyshenkilö ja sähköposti

Arja Ketoja, arja.ketoja@4h.fi

 

Hankkeen kotisivu

https://jalasjarvi.4h.fi/juuret-lahiruokahanke/

Kuva JUURET lähiruokahanke

Hankkeen kuvausteksti

Jalasjärven 4H-yhdistys toimii hankkeen toteuttajana ja tärkein yhteistyökumppani on Jalasjärven maa- ja kotitalousnaiset neljällä alueella. Tavoitteena on kokeilla uutta toimintamallia, jossa 4H-yhdistys yhdessä maa- ja kotitalousnaisten kanssa tuo lähiruokaa lapsille ja nuorille tutuksi. Samalla tehdään ruuan tuotekehittelyä ja ruokaa myydään erilaisissa tapahtumissa. Kannustetaan nuoria perustamaan omia lähiruokayrityksiä.

 

Tavoitteena on

- innostuksen lisääminen lähiruokaa ja uusia kasveja kohtaan

- tutustuminen maatiloihin ja ruuan reitteihin maatiloilta pöytään

- herättää kipinä metsissä ja luonnossa liikkumiseen sekä tuotteiden keräilyyn luonnosta

- kehittää taitoja luonnonmateriaalien hyödyntämiseen

- perinteisten taitojen välittäminen sukupolvelta toiselle sekä

- rakentaa ja vahvistaa yhteistyöverkostoja.

 

Keskeisiä toimenpiteitä ovat

- kasvipalstojen perustaminen kouluille tai kylätaloille ja itse kasvattamien ruokien hyödyntäminen toimintapajoissa

- toimintapajat, tuotekehittely, tapahtumat, leirit, retket, maatilavierailut sekä

- lähiruokayritysten perustaminen.

 

Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2016 - 31.1.2018 ja rahoittaja Leader Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri.

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Etelä-Pohjanmaa

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Kustannusarvio (euroa)
92098

Hankkeen alkamisvuosi
2016

Hankkeen päättymisvuosi
2018

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi