Info- ja keskustelutilaisuus



LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN LOUNAIS-SUOMESSA

Kiitos osallistujille, esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.

Maanantaina 6.11.2017 klo 9.00-12.30, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Kauttuan Ruukinpuisto, Eura.

 

 

Luonto tarjoaa villiyrttejä ja monia muita luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää kuluttajien, ravintoloiden ja jalostavien yritysten suunnalla. Yhä useammin luonnontuotteita kysytään myös luomulaatuisina, erityisesti silloin kun tähdätään vientimarkkinoille. Raaka-aineiden saatavuus on kuitenkin keskeinen pullonkaula luonnontuotteisiin perustuvan yrittäjyyden ja tuotetarjonnan kasvulle.

 

Eurassa 6.11.2017 klo 9.00 järjestettävässä info- ja keskustelutilaisuudessa etsimme keinoja kehittää luonnontuotteiden keruuta ja tuotantoa erityisesti Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Raaka-ainetarpeita ja -ketjua eri näkökulmista tarkastelevien alustuksien jälkeen keskustelemme keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta jalostavien yritysten käyttöön.

 

Tilaisuuteen kutsutaan luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Ohjelma

 

8.45 Tervetulokahvi

9.10 Tilaisuuden avaus

9.15 Esittäytyminen

9.30 Kehittyvää liiketoimintaa luonnontuotteista, raaka-ainetuotannon näkökulmia, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf

9.50 Yritysnäkökulma luonnontuotteiden hankintaan, Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy

10.10 Luomun ja luonnontuotealan kehittämistoimia ja mahdollisuuksia Satakunnassa, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti pdf

 

10.25 Tauko

 

10.35 Luomukeruualueiden perustamisen käytänteet, Eija Vuorela, Youngfour Oy

11.00 Miten luonnontuotteiden keruu sovitetaan yhteen metsätalouden kanssa? Tapio Nummi, Suomen Metsäkeskus pdf

11.20 Kerääjän näkökulmia luonnontuotetoimintaan, Anna Nikkari

11.40 4H-järjestön toimintamalleja luonnontuotealalla, Anna-Kaisa Valaja, Suomen 4H-liitto pdf

12.00 Luonnontuotealan kehittäminen – mitä seuraavaksi? Keskustelua ja verkottumista

12.20 Tilaisuuden yhteenveto ja päätös, Juha Rutanen

 

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 2.11.2017 mennessä osoitteessa www.aitoluonto.fi/LUMOA/ajankohtaista

 

Tilaisuuden järjestävät Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys, valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA, Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut -hanke, Luomusertifioinnilla lisäarvoa -selvitys sekä Lisäarvoa yrttiviljelyyn -hanke.

 

Lisätietoja tapahtumasta antaa Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi

 

 


Takaisin ajankohtaisiin
 

Ilmoittautumislomake

*
*
Osallistun

Lomakkeen lähetyksen varmennuskoodi *
Syötä kuvassa oleva numerosarja. Jos et pysty lukemaan numeroita, lataa uusi kuva

Pakolliset kentät * 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi