Ajankohtaista

Artesaaniruoan Suomen mestaruudet jaettiin Rovaniemellä


25.10.2023

Lapin AMK ja Suomen Artesaaniruoka ry. järjestivät alan SM-kilpailut Rovaniemellä 18.–19.10.2023. Artesaaniruoka SM-kilpailuun oli tänä vuonna ilmoitettu 107 tuotetta. Mukana kilpailemassa oli 25 yritystä Suomesta ja Pohjois-Ruotsista. Tuomaristot arvioivat ja valitsivat parhaat tuotteet kymmenessä kategoriassa. Suomen mestaruuden voittivat muun muassa Yötön horsmankukka-mahlakuohu ALC 0.0 (Lapin Maria Oy, Ristiina), Hillamarmeladi- makeinen (Korpihilla ky, Posio) ja Pettuinen Metsämysli (Koskijärven Villitila, Heinävesi).

 

Artesaaniruoalla tarkoitetaan ammattitaidolla ja käsityömäisin menetelmin jalostettuja elintarvikkeita, jotka eivät sisällä turhia lisäaineita. Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla kotimaisia ja alkuperältään tunnettuja. Artesaaniruokatuotteet ovat ainutlaatuisia, laadukkaita ja täynnä makua.

 

Lue lisää tapahtumasta ja eri sarjojen Suomen mestaruuden voittaneista.

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi