Kantri & Co. – Yhteistyöllä valmiuksia ja kasvua elintarvike- ja luontoaloille

Hankkeen nimi
Kantri & Co. – Yhteistyöllä valmiuksia ja kasvua elintarvike- ja luontoaloille

Hankkeen päätoteuttaja

Kainuun ammattiopisto

 

Yhteyshenkilö ja sähköposti

Riitta Turpeinen, riitta.turpeinen(at)kao.fi

 

Hankkeen kotisivu

http://www.kao.fi/koulutusalat/luonnonvara-ala/kehittaminen-ja-kv-toiminta/kantri-co-yhteistyolla-valmiuksia-ja-kasvua-elintarvike-ja-luontoaloille/

 

Hankkeen esitteet

 

Kuva Kantri & Co.

Hankkeen kuvausteksti

Kantri & Co. – Yhteistyöllä valmiuksia ja kasvua elintarvike- ja luontoaloille -hanke on Kainuun ammattiopiston hallinnoima 31.12.2018 saakka kestävä yhteistyö- ja valmennus-, koulutushanke. Toisena toteuttajana on ProAgria Kainuu ry / Kainuun Maa- ja kotitalousnaiset. Kantri & Co. -hankkeen kohderyhmänä ovat Kainuulaiset maaseutu-, luonto- ja luonnontuotealan sekä elintarvike- ja elintarvikkeiden jatkojalostusalan yrittäjät, yrittäjiksi aikovat ja luonnonvara-alan opiskelijat, sekä alan kehittäjäverkostot ja toimijaorganisaatiot.

 

Kantri & Co. -hankkeen tavoitteena on parantaa yrittäjien menestymisedellytyksiä heidän osaamistaan kehittämällä, sekä lisätä yhteistyötä ja yrittäjyysvalmiuksia kohderyhmien parissa. Tavoitteena on yhteistyö yli toimialojen, uudenlaiset toimialoja yhdistävät tuotteet, palvelut, innovaatiot sekä lähialuetuotannon tilaustoimitusketjujen maakunnan sisäiset ratkaisut. Tavoitteena on myös kehittäjäverkoston osaaminen lisääntyminen. Impilinna oppimisympäristöä kehitetään yrittäjyyden alustaksi.

 

Kantri & Co. -hankkeen toimenpiteitä ovat kohderyhmälle tarjottavat valmennus, työpajat, pienryhmät, opintomatkat sekä ohjaus ja asiantuntijatuki toiminnan laadun ja yritysten kilpailukyvyn lisäämiseksi.

 

Kantri & Co. -hanke järjestää koulutuskokonaisuuksia teemoilla:

  • Monipuolistuva maaseutuyritys
  • Green Care -toiminta maaseutuyrityksissä
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen hyvinvointi- ja hoitotuotteissa sekä palveluissa
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen elintarviketuotteissa ja ateriapalveluissa
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen koriste- ja käsityötuotteissa

 

Kantri & Co. -hanke tarjoaa hankkeen tukemana asiantuntijatukea seuraavissa asioissa:

  • pakkausmerkinnät ja ravintosisältötiedot
  • tuotteiden kauppakelpoisuuteen liittyvät vaatimukset (tavarantoimittajien tuotekortit, Synkka)
  • elintarvikealan markkinointiviestintä; alkuperä- ja laatumerkit, terveysväittämät
  • laadunhallinta (omavalvonta, HACCP, ISO22000)
  • tuki kilpailutusprosessiin
  • elintarvike- ja muuhun lainsäädäntöön liittyvät vaatimukset
 
Kuva Kantri

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Kainuu

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Kustannusarvio (euroa)
366480

Hankkeen alkamisvuosi
2016

Hankkeen päättymisvuosi
2018

YHTEISTYÖSSÄ

 

 
MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi