Ajankohtaista

Elintarviketalon konseptista ratkaisuja myös luonnontuotealalle


08.01.2018

Kuva Lapin materiaalipankki, Arktinen biotalousLapissa on laadittu elintarviketalo-konsepti elintarvikkeiden terminaali- ja jalostustiloista. Mukana voi olla myös luonnontuotteiden vastaanotto-, varastointi- ja jalostustoimintaa useiden eri tuotantoalojen joukossa. Toimintojen yhdistämisessä on merkittäviä synergiaetuja. Konseptissa on kuvattu muun muassa talotekniset ratkaisut, logistiset toiminnot sekä energiavaihtoehdot. Elintarviketaloissa on tarkoituksena käyttää kotimaista uusiutuvaa energiaa.

 

Elintarviketalo-konseptin suunnittelussa on otettu huomioon eri toimintojen ja yhteiskäytön lisäksi tilojen muunneltavuus ja laajennettavuus. Uudisrakennuksien tai kunnostettavien tilojen on tarkoitus tarjota matalan kynnyksen työtilat elintarvikkeiden jalostukseen koko Lapin ja Koillismaan alueella. Elintarviketalot voisivat koota myös kerääjien toimittamat raaka-aineet verkostoissaan olevien vastaanottopisteiden kautta käsiteltäväkseen.

 

Laaditun elintarviketalo-konseptin on tarkoitus olla perustana tuleville tilojen rakentamisvaiheille. Konseptisuunnitelman on teettänyt Elintarviketalo alueellisen ruoantuotannon edistämiseksi Lapissa -hanke. Elintarviketalot ovat yksi Lapin elintarvikeohjelmaa toteuttavista toimenpiteistä.

 

Toimintamallissa on luonnontuotealalle soveltuvuuden ohella muutoinkin malliksi otettavaa muuallakin Suomessa. Esimerkiksi lähiruokaan liittyviä logistiikkakeskuksia on pohdittu eri puolilla Suomea. Tärkeää on, että kehitystyössä on yhteyksiä ja käytännön yhteistyötä yli aluerajojen.

 

Lähde ja lisätietoja

http://biotalousuutiset.blogspot.fi/2017/12/elintarviketalon-konsepti-on-julkaistu.html


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi