Ajankohtaista

Superhyvä - Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 19.9. Seinäjoella


11.03.2019

Kuva Super hyvä

 

Superhyvä - Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 19.9. Seinäjoella

 

Hyvinvointituotteiden tuotekehitys vaatii erityisosaamista. Juuri erityisosaamisella ja lisäarvotuotteilla myös pienet yritykset voivat
erikoistua ja saada parempikatteisia tuotteita kaupan valikoimiin tai vientiin.


Tässä tilaisuudessa tuodaan esille hyvinvointituotteiden (mm. kasvistuotteet, funktionaaliset tuotteet, täydennetyt tuotteet,
ravintolisät, erityisruokavaliotuotteet) raaka-aineisiin, tuotekehitykseen ja valmistusteknologioihin liittyvää uutta tietoa ja
osaamista käytännönläheisessä muodossa. Ohjelmaan on valittu esiteltäväksi kiinnostavimpia teknologioita, raaka-aineita sekä
tuotekonsepteja. Ohjelmassa on aiheisiin liittyviä esityksiä, demoja, videoita ja ständejä sekä mahdollisuus keskustella
asiantuntijoiden kanssa.


9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi


RAAKA-AINE- JA TUOTEAAMUPÄIVÄ
9:30 Tervetuloa! Tilaisuuden avaus. Ajankohtaiset trendit ja tuotekonseptit vuonna 2019
Kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
10.00 Raaka-aine- ja tuoteterveisiä erikoismessuilta
Foodwestin asiantuntijat ovat kevään aikana vierailleet erikoismessuilla (mm. Natural and organic products
Lontoo sekä VitaFoods Geneve, Sveitsi). Mitä mielenkiintoisia raaka-aineita ja tuotekonsepteja terveyteen ja
hyvinvointiin liittyen löytyi? Miten raaka-aineista luodaan tuotekehityksen avulla tuoteinnovaatioita kaupan
hyllylle?
Kehityspäällikkö Sissi Kaskela ja tuotetietopäällikkö Mari Riuttala, Foodwest Oy
Kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää ja tuotekehityspäällikkö Virve Anttila, Foodwest Oy
11:30 Omakustanteinen lounas, verkostoitumista ja tutustumista ständeihin


TEKNOLOGIAILTAPÄIVÄ
13:00 Ekstruusio ja ekstruusiotuotteet
Toimitusjohtaja Ilkka Lehtomäki ja teknologiajohtaja Olavi Myllymäki, Polar Glucan Oy
Ekstruusioteknologioiden ja niillä tehtävien tuotesovellusten esittelyä
13:45 Kokemuksia esktruusioteknologiasta ja tuotekonsepteista
Kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää ja tuotekehityspäällikkö Virve Anttila, Foodwest Oy
14:15 Iltapäiväkahvi
14:45 Fermentointi elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Esimerkkinä palkokasvit
Erikoistutkija, FT Minna Kahala, Biojalostusteknologiat ja tuotteet, Luonnonvarakeskus (Luke)
Mitä fermentointi on ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää soveltaa? Fermentoinnilla voidaan esimerkiksi vaikuttaa
elintarvikkeen ravitsemukselliseen laatuun, rakenteeseen ja makuun. Minkälaisia tuotekonsepteja voidaan
fermentoinnin avulla kehittää esimerkiksi palkokasveista?
15:30 Luonnonaineuutteiden valmistus ja tuotantoteknologiat
Uuton teoriaa, uuttoteknologiat luonnon uutteiden valmistuksessa sekä esimerkkejä prosessoinnista
Professori Tuomas Koiranen, Kemian prosessijärjestelmät, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT
16:00 Mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa sekä hakea pilottiyritykseksi hankkeeseen
17:00 Tilaisuus päättyy

 

Lisätietoja Superhyvän sivuilta.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi