Ajankohtaista

Viileys ja sateet vaikuttivat marjojen ja sienten ostomääriin


12.01.2018

Arktiset Aromit ry:n tiedotteen mukaan kylmä ja sateinen kesä ja myöhäinen kypsyminen heijastuivat metsämarjojen ja sienten ostomääriin viime vuonna. Tieto perustuu yhdistyksen jäsenilleen tekemään kyselyyn. Yhdistyksen jäsenyritykset ostivat poimijoilta kesällä 2017 runsaat 11 miljoonaa kiloa. Määrä on edellisvuotta pienempi ja siihen ei sisälly torikaupan osuus ja poimijoitten suoramyynnit ammattikeittiöille ja kuluttajille.

 

Yhdistyksen jäsenyritysten ostomäärissä mustikan ostot jäivät edellisvuoden ennätyksestä, ollen nyt noin viisi miljoonaa kiloa. Mustikan sato kypsyi erittäin myöhään ja se oli melko vaatimaton. Puolukkaa ostettiin poimijoilta runsaat kuusi miljoonaa kiloa. Määrä jäi huomattavasti edellisvuotta alhaisemmaksi. Lakasta saatiin viime kesänä poikkeuksellisen hyvä sato. Sitä yritykset ostivat runsaat 200 tn. Marjasta pääosa ohjautui torikaupan ja suoramyynnin kautta, joten tilastoihin ostoista saadaan vain osa. Muista marjalajeista pihlajanmarjasta saatiin erittäin runsas sato. Muita marjoja järjestäytynyt kauppa osti alle 100 tn. Sienten ostomäärät ylsivät reiluun 200 tn määrään.

 

Koko maan kattavat luvut saadaan myöhemmin tänä keväänä, kun Maaseutuvirasto julkaisee vuoden 2017 luonnonmarjojen ja -sienten kauppaantulomäärät, poimijahinnat sekä poimintatulot.

 

Lähde

Arktiset Aromit ry


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi