Ajankohtaista

Uusi opas safariyrittäjille moottorikelkkailun riskeistä


03.04.2019

Onnettomuustietoinstituutti (OTI) on yhdessä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin tehnyt moottorikelkkasafareita toteuttaville yrityksille ohjeet moottorikelkkailun turvallisuuden parantamiseksi. Kelkkailussa erityisesti ensikertalaisille tapahtuu paljon onnettomuuksia.

 

Uusi opas on nimeltään "Näin vähennät moottorikelkkailun riskejä hyvällä valmistautumisella" ja se perustuu Lapin liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimiin kelkkaonnettomuuksiin. "Tutkinnan tuloksista oli löydettävissä kohteita, joita kehittämällä onnettomuuksia voidaan tehokkaasti ehkäistä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi reittien suunnittelu ja safarioppaiden koulutus."

 

”Moottorikelkkasafarien asiakasryhmä on laajentunut sen jälkeen, kun nykyisin käytössä olevan kelkkailuopetuksen runko luotiin yli parikymmentä vuotta sitten. Tuolloin safareilla kävi lähinnä suomalaisia yritysasiakkaita, kun taas nykyään esimerkiksi iäkkäitä kuljettajia ja ulkomaalaisia turisteja on aiempaa enemmän. Asiakasryhmien erilaiset tarpeet on hyvä ottaa huomioon safareja suunnitellessa, Tukesin ylitarkastaja Jaakko Leinonen huomauttaa."

 

Oppaaseen voi tutustua täältä.

 

Lähde: Tukes.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi