Hyvinvointiala

HYVINVOINTIALA

Luonnontuotteita voidaan hyödyntää monin eri tavoin hyvinvointialan tuotteissa ja palveluissa. Tuotteiden raaka-aineiden ekologisuus, puhtaus ja tutkimustieto vaikuttavista ainesosista ovat vahvuuksia, joiden pohjalta voidaan valmistaa erilaisia hoitavia voiteita, kosmetiikkaa, sisäisesti nautittavia hoitotuotteita sekä muita hemmottelutuotteita. Myös eläimille suunnatuille hyvinvointituotteille ja luonnontuotepohjaisille rehuille löytyy kysyntää. Luontoon liittyvistä hyvinvointipalveluista puhuttaessa mainitaan usein myös Green Care -termi, jolla tarkoitetaan tavoitteellista luontolähtöistä kuntouttavaa, ennalta ehkäisevää sekä myös hyvinvointi- ja virkistyspalvelutoimintaa.

 

PERINTEISET HYVINVOINTITUOTTEET JA -PALVELUT

Luonnon raaka-aineita voidaan hyödyntää hyvinvointialalla joko sellaisenaan tai jalostettuina tuotteina. Esimerkiksi hyvinvointialalla toimiva yritys voi myydä ja käyttää palveluissaan luonnontuotteista tehtyjä

  • hoitovoiteita
  • yrttiöljyjä ja -uutteita
  • kosmetiikkatuotteita, kuten saippuoita, kasvohoitotuotteita, naamioita ja shampoita
  • kylpytuotteita, kuten yrttikylpysekoituksia, jalkakylpysuoloja ja turvepakkauksia
  • saunan oheistuotteita, kuten löylytuoksuja, vastoja ja saunajuomia.

Suosittuja luonnontuotteisiin pohjautuvia hyvinvointipalveluiden raaka-aineita ovat muun muassa turve, luonnon marjat ja -kasvit sekä puista saatavat aineet, kuten terva, pihka ja eteeriset öljyt. Näihin pohjautuvia tuotteita käytetään esimerkiksi kylpylöissä, hotelleissa ja maaseutumatkailuyrityksissä, joissa asiakkaalla on mahdollisuus ostaa luonnontuotteisiin liittyviä saunahoitoja, kylpyjä, hierontaa sekä ekokampaamo- ja kauneudenhoitopalveluja.

 

CREEN CARE

Green Care -palveluita tarjoavien yritysten toiminnassa luonto, esimerkiksi metsä, maatila tai vesistöt, otetaan osaksi ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua edistävää hoiva-, kuntoutus- tai hyvinvointipalvelua. Green Care voidaan jakaa kahteen osaan; luontohoivaan, jonka toimintamenetelmät korostavat luontoon liittyvien palveluiden kuntouttavaa ja ennalta ehkäisevää toimintaa sekä luontovoimaan, joka muodostuu esimerkiksi erilaisista luontolähtöisistä virkistys-, hyvinvointi- ja harrastuspalveluista. Lisätietoa Green Caresta saa muun muassa Green Care Finland ry:ltä.

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi