Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät 18.11.2020 verkossa

Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Seminaarissa tarkasteltiin tällä kertaa Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja laadukasta tuotantoketjua sekä laatua ja osaamista alan kasvun tekijöinä. Tilaisuuden päätteeksi julkistettiin alan tunnustuspalkinnot.

 

Julkaisuvapaa Tiedote Luonnontuotepäivät 2020

Uutinen Luonnontuotepäivien materiaalit 2020

 

Luonnontuotepäivien ohjelma

Verkkoseminaari keskiviikkona 18.11.2020. Ohjelman pdf.

 

Tervetuloa Luonnontuotepäiville ja virtuaalisesti Pohjois-Savoon!
  • Luonnontuotepäivien avaus, Soile Juuti, ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savon liitto, pdf
  • Pohjois-Savo – Euroopan maukkain maakunta: Villiruokaa ja gastrobisnestä, Heli Tossavainen ja Toini Kumpulainen, Wild Food Savo -hanke pdf, Henna Lehikoinen ja Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021, Janne Tirri, keittiömestari, Kuopion Klubi/Ravintolamestarit pdf
  • Willimaku – ruokalahjoja Pohjois-Savon luonnosta, Kirsi Tikkanen, Willimaku / Iltalypsy Oy
Luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistaminen
  • Puolukan edullisia vaikutuksia rasvaisen ravinnon aiheuttamiin aineenvaihdunnan muutoksiin ja matala-asteiseen tulehdukseen, Riitta Ryyti, laatu- ja vastuullisuuspäällikkö, Kiantama Oy pdf
  • Kuluttaja- ja tiedelähtöinen tutkimus tuotemarkkinoinnissa, Jenni Lappi ja Johanna Kantala, Ruokalaakso pdf
  • Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n tuotekehitystilat ja -palvelut, Johanna Kekäläinen, tuotekehittäjä, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy pdf
  • Luonnontuotteiden tuotteistamisesta juomateollisuudessa, Olli Heikkilä, markkinointijohtaja, Olvi Oyj pdf
Luonnontuotteiden kestävä ja laadukas tuotantoketju
  • Kuusenkerkän keruun käytänteet ja kannattavuus. Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus pdf
  • Kuusenkerkkien laadunhallinta arvoketjussa: tuotanto- ja kuivausprosesseista kuluttajamieltymyksiin, Tuula Jyske ja Susan Kunnas, Luonnonvarakeskus pdf
  • Kokemuksia yrittäjien kuivauslaitteiden optimoinnista & hukkaenergian hyödyntäminen kuivauksessa & esimerkkejä kuivauksen vaikutuksesta laatuun, Jaana Väisänen, Oulun ammattikorkeakoulu sekä Antti Takalo ja Eveliina Isosaari, Centria ammattikorkeakoulu, MoreNPBiz-hanke pdf
Luonnontuotealalle kasvua osaamista kehittämällä
  • Laatua ja yhtenäisyyttä kerääjien koulutukseen ja välineisiin, esimerkkinä keruuvakka. Juha Rutanen, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry pdf
  • Kerääjärekisterin hyöty käyttöön – vinkit kerääjille ja kouluttajille, Juha Rutanen, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista -hanke, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf
  • Lisää osaajia luonnontuotealalle, Birgitta Partanen ja Anu Tossavainen, Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke, Arktiset Aromit ry pdf
Luonnontuotealan tunnustuspalkintojen julkistaminen

Vuoden 2020 tunnustuspalkinnot jaettiin Luonnontuotepäivien 18.11.2020 verkkoseminaarissa.

 


Tapahtuman järjesti Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä Arktiset Aromit ry:n, Savonia-ammattikorkeakoulu oy:n, Ylä-Savon ammattiopiston ja Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n kanssa. Lisäksi hankkeina järjestämiseen osallistuvat Ruokasektorin koordinaatiohanke, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista, Wild Food Savo -hanke, Ruokalaakso sekä European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021.

 

 

Lisätiedot

Juha Rutanen, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi tai info@aitoluonto.fi

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi