Hurahdetaan herkkutatteihin

Hankkeen nimi
Hurahdetaan herkkutatteihin

Hankkeen päätoteuttaja

Pyhäjärvi-instituutti

 

Yhteyshenkilö ja sähköposti

Satu Tietari, satu.tietari(at)pji.fi

 

Hankkeen muut toimijat

Sidosryhminä alueen poimijat, yhdistykset, koulut, elintarvike- ja ravitsemisalan yritykset

 

Hankkeen kotisivu

https://pyhajarvi-instituutti.fi/hanke/hurahdetaan-herkkutatteihin/

Hankkeen kuvausteksti

Kestävä kehitys ja lähiruoka ovat viime vuosina olleet kasvava trendi Euroopan laajuisesti. Suomessa jokamiehenoikeudet ja luonnontuotteiden keruun verovapaus tiettyyn rajaan saakka kannustavat suomalaisia hankkimaan lisäansioita sieniä ja marjoja poimien. Suurin osa villisienistämme jää kuitenkin hyödyntämättä vuosittain, vaikka esimerkiksi herkkutatti on satoisa ja nopeasti kerättävä. Herkkutatti on myös runsasproteiininen, kuitupitoinen ja sen aminohappokoostumus on lähellä punaista lihaa. Lisäksi sen etuna on helppo tunnistettavuus ja monipuoliset säilöntämahdollisuudet.

 

Herkkutatteja jalostaville yrityksille on tilausta Suomessa ja erityisesti Satakunnassa, joka on koko Suomen elintarvikeaitta. Herkkutatti soveltuu upeasti esimerkiksi jo alueellamme tuotettavien peruna- ja munatuotteiden kumppaniksi. Herkkutattien systemaattisen keruun ja jalostuksen taloudelliset vaikutukset voisivat heijastua laajasti alueemme elintarvikeketjuun.

 

Hurahdetaan herkkutatteihin -hankkeen tarkoituksena on tarjota Euran ja Säkylän asukkaille mahdollisuuksia hankkia lisäansioita herkkutatteja poimimalla, kannustaa heitä virkistäytymään ja liikkumaan metsäluonnossa, luoda uusia tuotemahdollisuuksia seudun elintarvikealalla toimiville sekä hyödyntää paremmin ja monipuolisemmin lähimetsiimme muuten keräämättä jääviä luonnontuotteita.

 

VISIO ”Herkkutateista yrittäjyyttä ja lisäansioita asukkaille sekä uusia tuotemahdollisuuksia nykyisille yrityksille”

MISSIO ”Yhdistää herkkutattien poimijoita ja niitä potentiaalisena raaka-aineena hyödyntäviä yrityksiä tiedottamisen, verkostoitumisen ja koulutuksen avulla”

 

Hankkeen toimiaika on 1.4.2022 - 31.10.2022

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Satakunta

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Kustannusarvio (euroa)
49120 €

Hankkeen alkamisvuosi
2022

Hankkeen päättymisvuosi
2022

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi